Recent comments

Friss Hírek

De Laurentiis: 16 csapatosra kellene szűkíteni a mezőnyt




A Napoli első embere, Aurelio De Laurentiis szerint, ha versenyben akarnak maradni a világgal, akkor 16 csapatosra kell csökkenteni a Serie A mezőnyét, és modernizálni kell az együttesek stadionjait.


A sportvezető még azt is kiemelte, az utánpótlás-együtteseknek a felnőttek között kellene edződniük.

Az olasz labdarúgás a 2006-os Calciopoli és a nemrégiben kirobbant Scommessopoli miatt jelentős hanyatlásnak indult, így már a Bundesliga is meg tudta előzni a Serie A-t az UEFA rangsorában. Az olasz kluboktól a legnagyobb sztárok külföldre igazolnak, de helyettük nem vagy csak ritkán tudnak manapság megfelelő klasszisokat importálni az együttesek. 

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis megtalálta a megoldást a probléma kezelésére.

– Fel kell "építenünk" a jövő játékosait, mert nem tudjuk fenntartani, hogy folyamatosan Olaszországról kívülről vásároljunk. Meg kell engednünk az utánpótlás csapatainknak, hogy elinduljanak a Lega Pro (harmadosztály, és attól lejjebb – a szerk.) küzdelmeiben. Ez segítene a fiatal tehetségeinknek, akik így növelhetnék értéküket. Változásokat kell generálnunk, abban az esetben, ha erősödni szeretnénk a jövőre nézve – mondta az elnök, majd kitért a Serie A átalakítására is.

– 16 csapatosra kellene szűkíteni a mezőnyt. Nem várhatunk tíz évet a létszám csökkentésével, ha forradalmasítani akarjuk a labdarúgást, akkor három hónapon belül lépnünk kell – mondta De Laurentiis, aki szerint a stadionokat is korszerűsíteni kellene.

– Ha építeni tudnék egy új stadiont, akkor megszabadulnék a hatalmas karéjoktól. Tudom, mennyire szenvedélyesek azok a szurkolók, akik ott tanyáznak, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kellene a legjobb rálátást biztosítani az ott helyet foglalóknak is. A maximumot kell nyújtanunk a stadionokkal, annak is ugyanolyan lehetőségekkel kell rendelkeznie, aki 100 euró helyett csak tízet fizetett – fogalmazott a Napoli elnöke.

forrás: csakfoci.hu