Recent comments

Friss Hírek

A Juve Vucsinics duplájával hozta a kötelezőt


A címvédő és listavezető Juventus 2-1-re nyert a vendég Pescara ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában.

A 2-0-ás müncheni vereség után a Juventus sereghajtót Pescarát fogadta, amely az utóbbi 11 fordulóban egyetlen pontot szerzett, vagyis a körülmények adottak voltak a torinóiaknak egy könnyed, önbizalomnövelő sikerhez. Az infuenzás Gianluigi Buffon helyett Storari állt a kapuban, Claudio Marchisio és Andrea Pirlo pihenőt kapott, Barzagli és Chiellini eltiltás miatt hiányzott.

Az első percekben kissé zavartan futballozott Antonio Conte együttese, de ezt nem tudta kihasználni az ellenfél. A 4. percben Pogba kísérlete jócskán elkerülte a kaput, Vucsinics lövése már közelített hozzá. Az első igazán veszélyes Juve-támadásra 12 percet kellett várni, Lichtsteiner beadását Giaccherini hat méterről, kapásból előtte, Pelizzoli nagyot védett. A kezdeti döcögős játék után magára talált a hazai gárda és könnyedén átjátszotta a vendégek szellős védelmét.

A 16. percben Vidal hozta helyzetbe Giovincót, aki a védők gyűrűjéből lőtt, a kapus állta útját a labdának. A 24. percben Vucsinics nem tudta bekotorni a labdát a kapus mellett. Giovinco megsérült, hordágyon hagyta el a pályát, Fabio Quagliarella váltotta. A csereként beállt csatár a 39. percben tornáztatta meg Ivan Pelizzolit, a 32 éves portás a kapufára tolta a labdát. Giaccherinit nem tudták tartani a vendégek, a középpályás a 44. percben ismét helyzetbe került, Pelizzoli újabb bravúrt mutatott be. Federico Di Francesco együttese kihúzta a szünetig kapott gól nélkül.

Az 50. percben Mirko Vucsinics hagyott ki nagy lehetőséget, Asamoah beadását a kapus a montenegrói csatár elé ütötte, aki hat méterről a kaput sem találta el. Az 54. percben ismét elaludtak a vendégvédők, Quagliarella bravúros mozdulattal lőtt kapura, Pelizzoli ezt is fogta. Nem sokkal később Lichtsteiner suhintott jobbról a rövid oldal mellé. Az 57. percben Vidal 17 méterről a kapus ölébe helyezett. Vucsinics balról Pleizzoli kezei közé lőtt, noha középen Lichtsteiner üresen kérte a labdát.

A 69. percben L jobbról gurított be, Pelizzoli vetődött a labdára. A 72. percben Giuseppe Rizzo gólhelyzetben rántotta le Vidalt, jogos volt a piros lap és a büntető. A tizenegyest Vucsinics a jobb alsóba lőtte (1-0). Hat perccel később duplázott a montenegrói: megforgatta emberét és balról a hosszú sarokba tekert (2-0). A 83. percben a Vucsinicset váltó Matri lőtt a bal sarok mellé.

A 83. percben Emmanuel Cascione váratlanul szépített: 21 méterről, kissé balról a bal felsőbe zúdított (2-1). A 87. percben Quagliarella ollózott fölé. A Juventus a vártnál nehezebben gyűjtötte be a három pontot, tovább menetel a címvédés felé és készülhet a Bayern München ellen, az újdonsült német bajnok ellen a mai játék kevés lesz.

Juventus–Pescara 2–1 (Vucsinics 72.,78. – az elsőt 11-esből, ill. Cascione 83.)
kiállítva: Rizzo (71.) 


forrás: hatharom.hu