Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: 50% esélyt látok a Scudetto megszerzésére


Nincs megállás, a tegnap aratott győzelem után a Juventus csapata ma reggel ismét edzésbe állt. Kevesen gondolták volna pár fordulóval ezelőtt, hogy Antonio Conte csapata listavezetőként ünnepli a húsvétot, bár hozzá kell tenni, hogy a tegnapi győzelem ehhez legalább annyira kellett, mint a Milan veresége.
A Juventus idei teljesítményének egyik kulcsszereplője a nyáron a Milantól ingyen érkezett Andrea Pirlo, aki az első mérkőzéstől fogva meghatározó tagja Conte együttesének. A középpályás a ma délelőtti edzés után adott nyilatkozatot a Sky Sportsnak.
„Jó hatással van ránk az elsőség, de amikor pár ponttal le voltunk maradva, akkor is tisztában voltunk vele, hogy közel kell maradnunk a listavezetőhöz. Nem számítottunk tegnap a Milan vereségére, pláne nem azután, hogy vezetést szereztek. Nagy szívességet tett nekünk ezzel a Fiorentina és még inkább arra buzdított minket, hogy kötelező megnyerni a Palermo elleni mérkőzést.”
Pirlo jól ismeri azt az érzést, ami a játékosokban van, mikor a bajnoki címért küzdenek, hisz legutoljára éppen egy évvel ezelőtt is hasonló helyzetben volt. A friss érzés talán tökéletes recept lehet a további jó teljesítményhez.
„Tisztában vagyunk vele, hogy tulajdonképpen hét döntő vár ránk, most már minden csak rajtunk múlik. Ha mindet megnyerjük, képtelenség, hogy beérjenek. Jelen pillanatban 50% esélyt látok a Scudetto megszerzésére, már csak azért is, mert nem hiszem, hogy a Milan valóban válságban lenne, mint ahogy azt sokan állítják. A tegnapi vereségüket én csak a BL miatti fáradságra fogom. Ettől függetlenül megismétlem: minden tőlünk függ.”
„A Serie A-ban nincs egyszerű mérkőzés, mindet úgy kell lejátszanunk, hogy nem gondolunk arra, ki is áll velünk szemben. Mindig csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálni. Jelen pillanatban csakis a szerdai mérkőzés jár a fejünkben, amikor is a Laziót fogadjuk. Rendkívül erős csapat, ezt már a tavalyi szezonban is megmutatták. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, egyrészt, hogy folytassuk a jó sorozatunkat, másrészt, hogy továbbra is nagyban gondolkodhassunk.”
juventushungary.hu