Recent comments

Friss Hírek

Nedved: Conte nem szimplán jó edző, egy klasszis



Az UEFA a hivatalos honlapján jelentett meg egy rövidebb interjút a Juventus volt klasszisával és jelenlegi igazgatósági tagjával, Pavel Nedveddel. A volt cseh válogatott játékos szerint a Juventus feltámadásának kulcsmozzanata az volt, mikor Antonio Contét nevezték ki a csapat élére.
„Conte hozta vissza a régi Juventus harcias szellemét. Minden nap látom dolgozni, örülök, hogy a Juventus választása rá esett. Nem szimplán jó edző, egy klasszis. Úgy vélem, hogy a sikerességének kulcsa, hogy játékosként is jelentős karriert futott be a csapattal, így tudja, mit jelent a Juventusért küzdeni, hogy mit jelent a Juventus tagjának lenni.” – méltatta Nedved Contét.
„Mikor itt játszottam, sikerült megértenem, hogy miért volt a Juventus mindig a csúcson, még akkor is, mikor épp nem volt a legjobb passzban a csapat. Ennek oka a küzdő szellem, az eltökéltség, hogy soha nem szabad feladni. Conténak pontosan ezt a felfogást sikerült ismét visszahoznia a Juventushoz, mely végre egy győzelmi ciklust nyithat az ő irányítása alatt.”
Nedved kifejtette véleményét a csapat élő legendájáról, Alessandro Del Piero helyzetéről is.
„Nehéz szavakat találni egy olyan játékosra, mint Del Piero. Csaknem 20 éve játszik a Juventusban: ő maga a klub történelme. A világon, ha bárki is kimondja az a szót, hogy ’Juve’, az első dolog, ami beugrik az emberek fejébe, az Alessandro Del Piero neve. Szerintem ez mindent elmond róla.”
„Jó volt vele játszani, egy nagyszerű bajnok. Mindig is keményen és komolyan edzett, ezek nélkül pedig a csodálatos tehetsége ellenére sem lehetett volna ennyire sikeres. Mint, mondtam: ő jelenti magát a Juventus történelmét.”
 juventushungary.hu