Recent comments

Friss Hírek

Milan: Lippi védelmébe vette Allegrit





Marcello Lippi, a La Gazzetta dello Sport hasábjain mondta el véleményét a Milan -mostanság- sokat kritizált edzőjéről.



Marcello Lippi, az olasz válogatott egykori szövetségi kapitánya nyíltan kiállt Allegri mellett, miután a Milan edzője egyre több kritikát kap azok után, hogy csapata lecsúszott a Serie A tabellájának éléről.
“Nem értem miért kritizálják most Massimiliano Allegrit, hisz ő a bajnoki címvédő csapat edzője és jelenleg is hihetetlenül nagy harcot vívnak a scudettoért a Juventus ellen. Nem értem azt, ahogy Olaszországban mennek a dolgok: egy nap még te vagy a legjobb, következő nap viszont már ki kell téged rúgni.
Allegri edzői pályafutása a legkisebb osztályokból indult. Itt nagyon fontos dolgokat tanulhat egy olyan edző, aki soha nem volt foglalkoztatva nagy csapat által, még játékosként sem. Az ilyen fajta tapasztalatok az én karrierem számára is nagyon hasznosak voltak.
Aztán jött a nagy ugrás: a Milan kispadja. Hirtelen történt, de megilletődöttség nélkül, és az elmúlt másfél év kiváló eredményei nem a véletlenek műve. Allegri igazi vezér lett e ciklus alatt. Rögtön megtalálta a megfelelő felállást és a felálláshoz leginkább illő játékosokat. Bátor és nehéz döntéseket hozott: lemondott Pirloról Van Bommel javára (ez még akkor is jó döntés volt, ha a Juve is profitált a dologból). Sikerült elérnie, hogy bizonyos játékosok újra magukra találjanak (Bonera), van olyan játékos, aki nála teljesedett ki (Nocerino), és vannak játékosok, akiknek új szerepkört talált ki (Boateng és Emanuelson mint trequartisták). És végül elért egy kiváló összhangot a csapattal és a nagyon tapasztalt vezetőséggel. Nem véletlen, hogy a Milan őt választotta: a múltban is gyakori volt, hogy fiatal és győzelemre éhes fiatalokat ültettek a padra (Sacchi, Capello, Ancelotti), akik hatalmas motivációval és kiváló technikai tudásukkal a magasba repítették a klubot.
A csapatot a tengernyi sérülés és a kiváló formában lévő Juventus is sújtja. De a Milant mégsem érheti kritika: megnyerték a SzuperKupát, versenyben vannak a Scudettoért, az olasz kupából talán egy kicsivel motiváltabb Juventus verte csak ki, a BL-ből pedig a verhetetlen Barcelona ütötte ki. Ki tudja, hogy egy másik ellenféllel szemben hova jutottak volna Európában. És most ott tartunk, hogy Allegri személyéről vitatkozunk. Elismerem, Allegri mostanában talán kicsit idegesebbnek tűnik, mint általában: de hát tudjuk, hogy a toszkán emberek igyekeznek magukban tartani a dolgokat. De jelenleg a második Scudettójáért harcol egy hihetetlenül erős Juventussal szemben.  Ha a Juvét magasztaljuk, akkor nem hiszem, hogy Max és csapata megérdemli a nagy kritikákat.
Mindenesetre hozzá kell szoknia ezekhez a dolgokhoz, amelyekből fog még kapni pályafutása során, mert biztos, hogy ezek után csak nagy csapatoknál fog dolgozni.”
acmilan.hu