Recent comments

Friss Hírek

Boccafogli: Nagyszerű srác volt







A szombati Pescara-Livorno olasz másodosztályú találkozó 31. percében esett össze a pályán Piermario Morosini, a felvételek tanúsága szerint a csapattársak egyből észlelték, hogy nagy a baj. Kétszer még megpróbált felkelni a futballista, akit mesterséges kómában tartva kórházba szállítottak, ahol már nem tudtak rajta segíteni. Fabrizio Boccafogli, a Livorno kapusedző idézte fel a legfájdalmasabb perceket.



– A legszörnyűbb az volt, amikor odaértünk a kórházba. Akkor még reménykedtünk abban, hogy végül nem következik be a tragédia, de az orvosok egyből közölték, hogy már nincs remény. A visszafelé úton az egész csapat végig csak sírt és zokogott a buszon. Egy jólelkű, nagyszerű srác volt, mindannyian megsemmisültünk a történtek után.
A Morosinit szállító mentőautó kénytelen volt pár percig vesztegelni, mert egy rendőrségi jármű elállta az útját. A pescarai polgármester bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményeznek, hogy kiderítsék, miért történhetett ez, ugyanakkor hozzátette, hogy jelen állás szerint nem az a rendőr a felelős ezért, aki végül elhajtott az útban levő autóval. Ugyanakkor még azt sem lehet tudni, hogy mennyire lett volna esélye annak, hogy meg tudják menteni a 25 éves játékos életét, amennyiben egyből jön a mentő.
Azt, hogy pontosan miért következett be a tragédia, egyelőre nem lehet tudni, hétfőn lesz a boncolás. Mindezt a corrieredellosport.it szerint Morosini barátnője mondta a halottasházból kifele jövet, majd megrendülten hozzátette, "holtában is mosolygott" a meghalt játékos.
Piermario Morosini az olasz lapok beszámolója szerint annak ellenére is életvidám fiatalember volt, hogy 25 éve alatt sokszor megpróbálta a sors.
15 évesen vesztette el édesanyját, két évvel később édesapját, majd fogyatékkal élő testvére is meghalt, aki állítólag öngyilkos lett. Szintén fogyatékkal élő nővérét ő gondozta, egy alapítvány máris bejelentette, hogy róla a továbbiakban gondoskodni fognak majd.
Az olasz szövetség egyből bejelentette, hogy törölték a hétvége meccseit az olasz másodosztályban, és az élvonalban is.
pepsifoci.hu