Recent comments

Friss Hírek

Morosini halála kapcsán nyomoz az olasz ügyészség




Az ügyészség nyomozást kezdett Piermario Morosini halálának ügyében: a Livorno labdarúgója szombaton a Pescarában vívott másodosztályú olasz bajnoki mérkőzés 31. percében esett a földre, majd a kórházba szállítás után elhunyt.
A hatóságok azt szeretnék kideríteni, hogy miért állt a stadion bejáratánál egy rendőrautó, amely megakadályozta, hogy a mentő bejusson a pályára. A jelentések szerint négy percig tartott, amíg a rohamkocsi a tragédia helyszínére ért, és tovább hetet vett igénybe, amíg a jármű elhagyta a stadiont.
Helyszíni beszámolók szerint a rendőrautót csak úgy tudták eltolni a kapubejárattól, hogy egy tűzoltó betörte a kocsi ablakát, majd kiengedte a kéziféket.
A helyi rendőrség képviselői azt mondták, állnak a vizsgálatok elébe:   
„Ha volt hiba, kiderítjük, mindent tisztázunk” – közölte Gianni Santilli, a városi rendőrség tanácsosa.
Leonardo Paloscia, a pescarai Santo Spirito kórház kardiológusa, aki ott volt a mérkőzésen, és ellátta Motrosinit, azt mondta, hogy a futballista nem mutatott semmiféle életjelet, és gyakorlatilag halott volt, amikor a mentő odaért.
„Úgy tűnik, szívaritmia okozhatta a tragédiát, de más is közrejátszhatott – mondta az orvos. – A boncolás után már többet tudunk.”
A 25 esztendős futballistát az azonnali orvosi segítségnyújtás után a pescarai Santo Spirito kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.
Edoardo De Blasio kardiológus azt mondta, a játékos már halott volt, amikor a klinikára érkezett.
Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinese együttesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz.
A mérkőzés 2-0-s vendégvezetésnél szakadt félbe, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe. A találkozón két perccel a tragikus eset előtt csereként lépett pályára a Livorno színeiben Filkor Attila.
Antonello Valentini, az olasz szövetség általános igazgatója nem sokkal Morosini halálának bejelentését követően közölte, hogy valamennyi hétvégi futballmérkőzését elhalasztják.
A futballista családjában sorozatos tragédiák történtek: 15 éves volt amikor meghalt az édesanyja, Camilla, két évvel később pedig az édesapját, Aldót is elvesztette. Nem sokkal később elhunyt fogyatékos fiútestvére, és magára maradt a szintén fogyatékos nővérével.
„Ezek a szomorú esetek talán segítenek abban, hogy megvalósíthassam drága szüleim álmait” – mondta Morosini, amikor korábban a tragikus családi eseményekről kérdezték.
MTI