Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Csak arra koncentrálunk, hogy pontokat gyűjtsünk

A Milan számára kedden véget ért a Bajnok Ligája, s mivel korábban az Olasz Kupától is búcsúzott a csapat, már csak a bajnokságban áll a csapat. A Milan jelenleg két ponttal vezet a Juventus előtt, ezért nem nagyon fér bele a botlás a piros-feketéknek. Húsvét miatt ezúttal minden mérkőzést szombaton rendeznek, a Milan vendége a Fiorentina lesz.


Allegri mester a pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, mostantól csak a bajnoksággal kell foglalkozni, nem szabad többé a múlton rágódni.

“Felejtsük el azt, ami az európai kupában történt. Csak arra szabad koncentrálnunk, hogy pontokat gyűjtsünk és megnyerjük a bajnokságot. Az első lépést holnap kell megtennünk a Fiorentina ellen. nem lesz egyszerű feladat, mert a vendégek a kiesés elkerüléséért harcolnak. “ – figyelmeztetett a mester.
“Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Akkor az Inter és az Udinese állt mögöttünk két-három ponttal. Nyugodtnak kell maradnunk. Van 64 pontunk, amit nem a szél hordott össze, magunknak köszönhetjük, hogy elsők vagyunk. Izgalmas csata lesz a scudettóért egészen a végéig. Egy ponttal mindenképpen meg kell előznünk a Juvét, hiszen pontazonosság esetén ők a jobbak az egymás elleni eredmény miatt.” – folytatta Allegri.
Az újságírók természetesen Cassano állapotáról is kérdezték a trénert. A 29 éves játékos hosszú kihagyás és egy szívműtét után térhet vissza a csapathoz és végezhet teljes edzésmunkát. Akár már szombaton pályára léphet.
“Antonio jól van fizikálisan, persze ahhoz képest, amin átment. Mivel kiváló technikai képességekkel bír, ezzel tudja kompenzálni a meccshiányt. Hogy játszik-e holnap? megvárjuk az utolsó edzést, de jó esély van rá, hogy a pdon helyet kap.”
Cassano mellet Pato az, akiért a legtöbbet aggódtak és aggódhatnak a Mlan szurkolói. A fiatal brazil ugyan visszatért a Barcelona ellen, de tíz perc után újra le kellett cserélni és valószínűleg ismét sok hetes kihagyás vár rá.
“Láttam őt ma reggel. Megkap minden szükséges ellátást és azon vagyunk, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen. Nagyon sajnáljuk a sérüléseit. Mindig próbálok pozitívan gondolkodni. Pár dolog újragondolásával, nagyon odafigyeléssel és több figyelemmel biztos vagyok benne, hogy egyszer újra a régi lesz, az a játékos, aki két-három éve volt.”Allegri elmondta még, hogy szerinte a sorsolás egyik csapatnak sem kedvez, igazságos mindenki számára és a bajnokság végéig éles harc várható.
A Milan kerete
Abbiati, Amelia, Abate, Bonera, De Sciglio, Mexes, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Emanuelson, Gattuso, Muntari, Nocerino, Cassano, El Shaarawy, Ibrahimovic, Maxi Lopez, Robinho
A vendég Fiorentina pocsék szezont produkál. A keretben több jó nevű, válogatott játékossal jelenleg csak a 17. helyen állnak a lilák. Deli Rossi együttese öt ponttal áll a kieső helytől. A San Siróban vendégként minden csapatnak nehéz dolga van, de a Fiorentina különösen kevés sót eszik meg az utóbbi években a Milan vendégeként:
A Fiorentina az utolsó három bajnokiját elveszítette a Milan ellen a San Siróban, mindegyik 1-0 arányban.
Az utolsó lila győzelem még 2001. májusában volt (2-1), Chiesa duplájával.
A Fiorentina kerete 
Amauri, Behrami, Boruc, Camporese, De Silvestri, Felipe, Kharja,Jovetic, Lazzari, Ljajic, Manfredini, Marchionni, Nastasic, Natali, Neto, Olivera,Pasqual, Romulo, Salifu.
acmilan.hu