Recent comments

Friss Hírek

Mondonico: Szerencsések voltunk és ez győzelemhez vezetett


Emiliano Mondonico, a Novara élére mindössze szűk két héttel ezelőtt kinevezett szakember szerint nincs semmi ördöngősség csapata délutáni sikerében, mindössze visszatértek a nagy öregek receptjéhez és tették, amit tenniük kellett.
"A futball nem túl bonyolult a felfogásom szerint. Egy erősebb csapat ellen léptünk pályára, így védekeznünk kellett, szerencsések voltunk és ez győzelemhez vezetett. Mindez megesik alkalomadtán." - nyilatkozta a találkozó lefújása után a 64 éves szakember, kinek kinevezésével határozottan új korszak kezdődött az újonc életében.
A korábban a Fiorentinát és a Napolit is irányító tréner taktikai elképzelései ugyanis merőben eltérnek elődje stílusától, Mondonico receptje a régi alaptézissel indul, mely szerint ahhoz hogy pontot szerezz nem kell más, minthogy ne kapituláljon egyetlen egyszer sem védelmed.
Mindebből következően különös hangsúlyt fektetett csapata védekezésének újraszervezésére, mely hamar meg is hozta gyümölcsét, a Novara, mely korábban minden mérkőzésén megszenvedte legalább egyszer ellenfele próbálkozásait, két egymás utáni találkozót is lehozott kapott gól nélkül, mely máris 4 bajnoki ponttal növelte eddigi szerény számú egységeit.
azzuri.blog.hu