Recent comments

Friss Hírek

Az újonc Novara idegenben is megtréfálta az Intert


Az eddig a bajnokságban csak tizenkilenc gólt szerző Novara nem fenyegetett egy újabb négyessel, viszont 0–0-val tudta zárni az első félidőt. A visszatérő Wesley Sneijder két távoli próbálkozással (egy felejthető, egy nagyon jó, amelyet Samir Ujkani védett) jelezte, hogy lövőkedve mit sem változott, Diego Milito egyszer centikkel maradt le a keresztbe lőtt labdáról, viszont ettől eltekintve az Inter nem volt túl meggyőző.
Az egyszer már a 15. percben cserélni kényszerülő Novarának is voltak helyzetei, elsősorban Andrea Caracciolo okozott gondot megugrásaival, na meg azzal, hogy eltökélten megpróbált összeesni egy tizenegyesért. Utóbbi nem sikerült neki, mellékbüntetésül pedig Dejan Sztankovics „beletörölte a lábát", az esetet sem szépnek, sem sportszerűnek nem lehetett nevezni... A játékrész hajrájára maradt még egy (rossz) Sneijder-szabadrúgás, némi szájalás és elégedetlenkedés, no utóbbi nem a Novara részéről.
A második félidőben az Inter tovább gyömöszkölte eredménytelenül az újonc védelmét, a nagyon aktív Caracciolo viszont az 56. percben gondolt egyet, és egy pazar labdaátvétel után hatalmas gólt csavart messziről – 0–1, erre még a milánóiak gyenge formája ellenére sem számítottak sokan...
Az Interen a tanácstalanság mellett a frusztráció jelei is mutatkozni kezdtek, a Novara pedig eltökélten védekezett, és ha tudott, kontrázott – a 73. percben Júlio César mentésének köszönhetően nem lett 0–2.
A másik oldalon Nagatomo Juto esett össze a tizenhatos előtt, mely bírói sípszót (és Ivan Radovanovicsnak második sárgát, így pirosat) ért – a szabadrúgást Sneijder lőtte, Ujkani viszont fogta a bal alsóra tekert labdát. Hamarosan ismét Sneijder jött, de lövése mellé zúgott, majd a 88. percben a holland egy iszonyatos erejű bombával rongálta meg a lécet.
Sneijder tüzelt mint a westernfilmek hősei, de nem talált (legalábbis a hálóba nem...), Pazzini lövését Ujkani fogta, az ötlettelen Inter pedig nem tudott nyerőt húzni – sőt, döntetlent érőt sem, mert a Novara kihúzta a meccset, és győzelmet ünnepelhetett. Az Internél pedig lassan ugyanakkora a nihil, mint a szezon elején, és a szurkolók óriási füttykoncerttel jelezték is elégedetlenségüket... A Novara mindössze harmadszor nyert a bajnokságban – kétszer az Inter ellen ünnepelhetett!
NSO.hu