Recent comments

Friss Hírek

Bírói hibák, kiállítás és két gól a rangadón

A Serie A 25. fordulójának toptalálkozóján a Milan a Juventust fogadta, és bár vezetést szerzett a hazai csapat a mérkőzés elején, a vendégek a hajrában egyenlítettek.  


A két csapat háza táján és a szurkolók is tisztában voltak azzal, hogy semmiképpen sem ma dől el az olasz bajnokság, de azzal is, hogy aki megnyeri a rangadót, hatalmas előnybe kerül – lelkileg. A tabellát eggyel több mérkőzést játszva vezető Milan nagy elánnal ugrott neki vendégének, négy játékosa is folyamatosan támadta a labdát kihozó védelmet. Amely gyenge láncszemének Leonardo Bonucci bizonyult a mérkőzés elején, aki többször is eladta a labdát. A 14. percben az egyikből a Milan megszerezte vezetést, Bonucci külön pechjére a szélről (itt rontott) éppen visszaért középre, így Antonio Nocerino lövése róla került a hálóba, alaposan becsapva kapusát. Megfogta a gól az „Öreg Hölgyet", az első torinói kapura lövést a 25. percben prezentálta Marcelo Estigarribia – ezt védte a kapus, és talán maguk a juventusosok sem bánták, hogy nem akadt be a labda, ugyanis a kontratámadás úgy indult, hogy Sulley Muntari közeli fejesét jó fél méterrel a gólvonal mögül kanalazta ki a földön fekvő Gianluigi Buffon... Így is meglesznek még ennek a jelentnek a következményei és visszhangjai, abban biztosan lehetünk!
A kapuslegenda Buffon elszalasztotta tehát, hogy minden idők egyik legjelesebb Fair Play-díjasa legyen (vagy csak a mi gondolkodásunk túl amatőr?), viszont életben tartotta a torinói reményeket. Társai viszont továbbra sem találták a játék fonalát, egymást követték a torinóiaknál az elképesztő pontatlanságok, a fantáziátlan beívelések; egy éppen csak megúszott Mark van Bommel-lövés előtt pedig egymásnak ugrott kevés híján Stephan Lichtsteiner és védőtársa, Bonucci. A szünetre ballagva aztán helyreállt a világ rendje, Lichtsteinert immáron egy milanostól, Luca Antoninitől kellett szétválasztani.
 A Milan már nem erőltette a támadásokat, érthető módon nem mert kinyílni, a vendégek tudománya néha pedig nem is a 16-os, hanem a félpálya előtt elfogyott. 
Jellemző módon a legveszélyesebb beadást az amúgy ihletett formában védekező Giorgio Chiellini szállította, de Fabio Quagliarella öt méterről sem tudta bevenni Christian Abbiati kapuját. Szép lassan átvette a mérkőzés irányítását a 70. perc környékén a Juventus, és ha a „zebrák" ekkor nem is, Paolo Tagliavento sporttárs egyenlített, ugyanis nem adta meg lesre hivatkozva Alessandro Matri amúgy szabályosnak tűnő találatát.
Ám Matri kedvét nem vette el az incidens, és az sem, hogy később veszélyes lövését Philippe Mexes blokkolta: a 83. percben a szintén csereember Simone Pepe beadását szép mozdulattal vágta a kapuba.
Innen már nem tudott felpörögni a Milan, így a Juventus egy ponttal távozott, és tovább őrzi veretlenségét.   
NSO.hu