Recent comments

Friss Hírek

BL: Az utolsó másodpercben kapott ki az Inter Marseille-ben

A francia Olympique Marseille hazai pályán Andre Ayew 93. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az olasz Internazionalét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.
A találkozón kevés helyzet alakult ki, a franciák az utolsó tíz percet nyomták meg – egy kicsit. Az olaszok még azt sem.... 

Az első pár percben a Marseille játszott fölényben, a francia csapat hazai pályán megpróbált nyomást gyakorolni az olaszokra. Leginkább Cheyrou távoli lövése és szabadrúgása hordozott magában veszélyt. Az ötödik percre azonban kiegyenlítődtek az erőviszonyok.
Az első komolyabb lehetőségre egészen a 11. percig kellett várni, ekkor viszont hatalmas helyzetet hagyott ki az Inter: Diego Forlán közelről lőtt kapásból, de Steve Mandanda hatalmas bravúrral védett.

A folytatásban teljesen lagymatag mérkőzést láthattak a nézők. A találkozó teljesen kiegyenlített volt az első fél órában, amelynek végén a hazaiak szerezhettek volna vezetést. Souleymane Diawara azonban a kapu mellé szúrt.
A viszonylag eseménytelen első félidőben az Inter keveset mutatott, a szünet előtti blokkolt Esteban Cambiasso-lövés például az egyik legnagyobb lehetősége volt az olasz csapatnak. 
A 74. percben egy bal oldali szabadrúgás a hazai védőkről pont Dejan Sztankovics elé pattant, aki futtából, hét méterről Mandandába lőtt. És egy lehetőség adódott a másik oldalon is: André Ayew hatméteres fejese természetesen elkerülte a kapu jobb oldalát.
Szépen lassan várták a csapatok (meg a nézők is...) a mérkőzés végét, amikor is a ráadásban mégis kicsikarta a győzelmet a Marseille. Egy bal oldali szögletet követően André Ayew négy méterről fejelhetett – ezúttal sikeresen az Inter kapujába. 1–0
Ez a gól pedig nagyon fontos volt, az Inter kilátástalan játékát látva, a franciáknak komoly esélyük van a továbbjutásra. Persze Milánóban minden másképp alakulhat. Mi már egy kicsivel látványosabb mérkőzésnek is nagyon örülnénk...
gólszerző: A. Ayew (90+3.p)
NSO.hu