Recent comments

Friss Hírek

Luis Enrique lehet Guardiola utóda a Barcánál


Spanyol lapértesülések szerint a Barcelona a Roma taktikusát Luis Enriquét szeretné leültetni a kispadra, abban az esetben, ha Pep Guardiola nyáron távozik.
Enrique - aki nyolc évig volt Barcelona játékos, majd három évig a Barca B csapatának edzője- az egyik lehetséges edzőjelölt a katalánoknál.
Guardiola tavaly nyáron lejáró szerződését csak 12 hónappal hosszabbították meg, és még nincs megállapodás a jövőjéről, így kérdéses, hogy a következő szezonban is ő irányítja-e a Barcelonát.
A 41 éves szakember 2008-ban vette át a katalán csapat irányítását, és azóta három bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.
Azonban már többször is hangsúlyozta a sajtóban, hogy csak akkor hosszabbít, ha érzi a játékosok bizalmát. Tovább erősítik azonban a távozásáról szóló pletykákat, hogy már 10 pont a hátrányuk a Real Madriddal szemben a bajnoki címér folyó párharcban.
Az ElEconomista.es információi szerint nem csak a Blaugrana szeretné, ha Enrique lenne az új edzőjük, a Roma taktikusának szerződése is tartalmaz egy záradékot, miszerint a Giallorossi  elengedi, ha a spanyol klub hívja.
Enriquének nehezen indult olaszországi karrierje, az Európa Ligából és a Coppa Italiából is kiestek, 24 bajnokijukból csak 11-et nyertek meg, de úgy tűnik kezd összeállni a csapat, két hete az Intert verték 4-0-ra és a Parma hétvégi legyőzésével már a bajnoki tabelle 5. helyén állnak.
olaszfoci.hu