Recent comments

Friss Hírek

BL: Lavezziék két gólos előnnyel utazhatnak Londonba

A Napoli a Chelsea-vel csapott össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozón a londoniak szerezték meg a vezetést, de védelmi bakijaikat kegyetlenül kihasználták az olaszok, akik így kétgólos előnnyel várhatják a visszavágót.


Az első tíz percben erőteljes ismerkedés folyt a pályán, amelynek hevességéről elárul valamit, hogy Hugo Campagnaro mezét le kellett cserélni, mert teljesen átvérezte, és csak egy alkalmi turbánnal térhetett vissza. Később sem kímélték az angolok szegény fejét (Florent Malouda orrba vágta), de talán ennél is jobban fájt a nápolyiaknak, hogy előbb Edinson Cavani, majd Christian Maggio ziccerét is kifogta Petr Cech
Maggio egyébként a frissiben beállt Ashley Cole mellett került helyzetbe – a sokáig sérült, nem is teljesen egészséges angolnak azért kellett játékba szállnia a kispadról, mert José Bosingwa meghúzódott a tizedik percben. A 28. percben teljesen váratlanul vezetést szerzett a Chelsea, amikor az elé kerülő labdát Juan Mata gyorsan reagálva, de higgadtan helyezte tíz méterről a kapuba – a spanyol érdemeiből az sem von le, hogy a beadást a hatalmasat bakizó Paolo Cannavaro tette elé.
Megfogta a gól az olaszokat, de a 38. percben az egyre jobb formában lévő Ezequiel Lavezzi jól eltalált lövéssel egalizált. Egy perc múlva a túloldalon Malouda került ugyanolyan pozícióból, a 16-os előtt helyzetbe, de ő csúnyán fölé bombázott.

A szünet előtti slusszpoénként Cavani góljával előnybe került a Napoli, de micsoda találat volt ez: nem elég, hogy egy angol védelmet beívelésből mattolnak, de az uruguayi támadó szinte már megalázó módon mellel tette be a labdát az ötösről a hálóba. 2–1
A találatnál hatalmasat hibázó Braniszlav Ivanovics a gólt követő középkezdés után nem sokkal jóvá tehette volna „bűneit", ám lövését blokkolták.
A pihenő után bőszen egymásnak estek a felek, és egymást követték a helyzetek, de egészen a 65. percig az összes kimaradt: ekkor Cavani viharzott el a jobb oldalon, David Luiz segítségével beadott, és mivel középen minden védő és Cech is arrafelé helyezkedett, amerre még mutatóban sem akadt ellenfél, Lavezzi 14 méterről az üres kapuba helyezett. 3–1
Próbált, próbált újítani a Chelsea, az egyre megviseltebb André Villas-Boas beküldte a középpályára Michael Essient és Frank Lampardot (de hiába az új motor, ha ugyanazokat a rozoga kerekeket hajtja meg), Mazzarri pedig telepatikus úton vagy a modern technika vívmányaira támaszkodva felváltatta Lavezzit az inkább a védekezésben jeleskedő Blerim Dzemailire. Mégis a Napoli rúghatott volna újabb gólt a hajrára fordulva: Marek Hamsík egy csellel alig négy angolt csapott be a bal oldalon, beadását Maggio öt méterről rúghatta kapura, A. Cole azonban mentett a gólvonal előtt.
A Hamsíkot váltó Goran Pandev is elrontott még egy ziccert, de az olaszok így sem lehetnek elégedetlenek: nem is olyan rossz kétgólos előnnyel utazni egy visszavágóra a BL-ben.
Gólszerző: Lavezzi (38., 65.), Cavani (45.), ill. Mata (28.)