Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Alázatosnak kell lennünk


Cesare Prandelli elmondta, hogy Mario Balotelli kiszorulhat a válogatottból, ha továbbra sem tartja be az etikai kódex íratlan szabályait.
Az taktikus vasárnap délután kihirdeti a szerdai Egyesült Államok elleni felkészülési meccsre nevezett keretét.
„Ne számítson senki túl nagy változásokra a keretben.” mondta Prandelli a Sky Sport Italiának.
Korábban az is felmerült, hogy a Roma csatára Borini is helyet kap a csapatban, azonban ő a franciák ellen U21-es felkészülési meccsen játszik kedden.
„Remélem, májusban bemutatkozhat néhány új arc. Figyeljük Borinit és mellette több más játékost is. De jobbnak láttuk, ha még tapasztalatot gyűjtenek Ciro Ferrarával és az U21-es csapattal.”
Stephan El Shaarawy nincs benne Ferrara U21-es keretében, így lehetséges, hogy ott lesz szerdán az USA ellen.
Szintén vannak kérdőjelek Mario Balotelli neve mellett, aki nemrég tért vissza négymeccses eltiltásából, a Tottenham elleni találkozó hajrájában, Scott Parkerrel szemben elkövetett durva szabálytalansága miatt - bár a játékos és a Manchester City is ragaszkodott ahhoz hogy nem volt szándékos.
Daniele De Rossi anno egy mérkőzést volt kénytelen kihagyni, miután vétett Prandelli etikai kódexe ellen, most Balotellire is hasonló büntetés várhat.
„Hogy Balotelli kihagyja-e a meccset? Majd meglátjuk. Számomra egy kicsit gondterheltnek tűnik. Amikor azt mondtam jól fel kell készülnünk az Európa bajnokságra, úgy értettem nem akarok olyan játékosokat, akik a nehézségek első jelére hibát követnek el és kiállíttatják magukat, hagyva így csapattársakat, hogy 10 emberrel küzdjenek tovább.”
„Még van néhány hónapunk, hogy meghozzuk a megfelelő döntéseket.”
Olaszország a címvédő spanyolokkal, Horvátországgal és Írországgal került egy csoportba a kontinenstornán.
„Jelenleg az a legfontosabb, hogy elhiggyük, hogy tudunk nyerni. A játékosaink meg vannak győződve róla, hogy bajnokok lehetnek és ez jó kezdet. Alázatosnak kell lennünk, tisztelnünk kell az ellenfeleinket és jól fel kell készülnünk a meccsekre.”
olaszfoci.hu