Recent comments

Friss Hírek

Prandelli és Platini is kiáll Buffon mellett


Miután az olasz válogatott szövetségi kapitánya Cesare Prandelli megvédte Gigi Buffont és bejelentette, hogy nem veszi el tőle a kapitányi karszalagot, Michel Platini is kiállt a portás mellett a Milan – Juventus bajnokit követő nyilatkozata miatt.
A Scudetto két fő esélyese közti 1-1-es döntetlent követően Buffon elmondta a sajtónak, hogy ha látta volna, hogy Sulley Muntari fejese átért a gólvonalon, akkor sem szólt volna a bírónak.
Az olasz válogatott csapatkapitányát sok kritika érte azóta, hogy meg kellene válogatnia a szavait, de a szövetségi kapitány Cesare Prandelli kiállt mellette.
„Nem fogom elvenni a kapitányi karszalagot Buffontól. Nem hiszem, hogy Giginek ilyesfajta védelemre lenne szüksége. Biztosabb vagyok benne, mint valaha, hogy a mérkőzések alatt és közvetlenül utánuk a játékosok annyira feszültek, hogy akár egy apró kétes döntés miatt nem tudják objektíven megítélni a bírót. Két, vagy három nappal az incidens után, mindenki mondhatja, hogy benn volt a labda, vagy nem, de egy bizonytalan játékostól senki se várja el, hogy segítse a bírót egy ilyen mérkőzésen.” mondta Prandelli.
Legutóbb pedig a korábbi Juventus legenda, a jelenlegi UEFA elnök Platini vette védelmébe a hálóőrt.
„Buffon talán kicsit messzire ment a nyilatkozatával, mert nem kell egy háború Torinó és Milánó között. Ha a játékvezető megkérdezte volna és ő azt mondta, hogy ’nem’, akkor lehetne hazugozni.”
„Ha szereztem volna egy gólt kézzel és a játékvezető megkérdez, akkor elismertem volna, hogy a kezemmel szereztem. [Diego] Maradona nem ezt csinálta? Mert senki sem kérdezte.”
olaszfoci.hu