Recent comments

Friss Hírek

Luis Enrique: Nehéz meccsre számítok

A Roma mestere örül Pablo Osvaldo visszatérésének, azonban tudja, a Siena ellen nagyon nehéz meccs vár a csapatára.

A Roma az ősz szezonban hazai pályán mindössze döntetlenre volt képes a toszkán csapat ellen és az idegenbeli mérkőzéseken általában nem megy túl jól a fővárosi gárdának, legutóbb éppen a Cagliari vendégeként kapott ki 4:2-re.

"Emlékszem, hogy a Siena nagyon jól játszott azon a meccsen és nekünk szerencsénk volt, hogy legalább döntetlenre hoztuk a találkozót."- nyilatkozta Enrique a sajtótájékoztatón.

"Most is nehéz meccsre számítok, hiszen minden ellenfelünknek megvan a maguk erőssége és saját technikai képzettsége. Megfelelő mentalitással megyünk Sienába és szeretnénk jó meccset játszani. Sok olyan játékosa van a toszkán csapatnak, akik komoly problémákat képesek okozni, mint például Mattia Destro, Emanuele Calaio és Gaetano D'Agostino. Láthatják az edzőjük munkáját, a kontráik egyszerűen életveszélyesek."

"Megnyugtathatok mindenkit, a Roma mindig támadójátékot fog játszani, mert számomra ez a legfontosabb. Persze van számos variáció, amit ezen belül ki tudunk próbálni."

"Ami Osvaldót illeti, már játékra alkalmas, de persze mindig kockázatos egy hosszabb sérülés után a játékot erőltetni, hiszen ilyenkor a játékos még nem 100%-os."

Luis Enrique számára kellemes fejtörést okozhat az, hogy az Osvaldót helyettesítő Borini és Krkic is gólokkal hálálták meg a bizalmat, míg Erik Lamela a Roma egyik kulcsfigurája lett szépen lassan.

"Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal. A média szerint Borini maga az Isten most és Lamela az, aki kevésbé teljesít jól, de én pont az ellenkezőjét gondolom. Minden játékos átél bizonyos időszakokat egy hosszú bajnokság során és nem hinném, hogy Borini az Isten most és azt sem hiszem, hogy régebben meg katasztrófa lett volna, de ugyanez igaz Lamelára is."

Egyelőre nem tudni, hogy megrendezik-e a találkozót az eredeti, 20:45-ös kezdési időpontban, vagy esetleg előrébb hozzák majd, miután komoly havazást várnak a térségben.

"Kár, hogy ezeket a döntéseket nem hozzák meg kicsit gyorsabban. Nekünk elsősorban a szurkolók és a játékosok testi épségét kell szem előtt tartanunk."



asroma.hu