Recent comments

Friss Hírek

Kétgólos hátrányból tíz emberrel fordított a Lazio a Cesena ellen


A Lazio egy félidő után kétgólos hátrányba került a Cesena ellen, de emberhátrányban is sikerült fordítania a Serie A 23. fordulójában.

A helyezéseket tekintve fix egyesre vehettük volna a találkozót – amelyet a rögbi Hat Nemzet-kupa hétvégén Rómában rendezendő olasz–angol mérkőzése miatt hoztak előre –, ám figyelembe véve a sérült Lazio-játékosok névsorát, már korántsem volt ilyen egyértelmű a helyzet. A hazaiaknál Antonio Candreva először volt kezdő, pont a Cesena ellen, amelyben az ősszel szintén kölcsönben futballozott, a vendégeknél pedig Vincenzo Iaquinta és Mario Alberto Santana debütált.
Mozgalmasan kezdődött a meccs, az egyik oldalon Miroslav Klose, a másikon Iaquinta szerezhetett volna vezetést. Ez végül meglepetésre Adrian Mutunak sikerült, aki Iaquinta passzából volt eredményes.
Szinte rögtön ezután Klose egyenlíthetett volna, ám kiugrása után kevéssel a kapu mellé emelt.
A 32. percben még nagyobbá válhatott a római szurkolók döbbenete, ugyanis növelte előnyét a Cesena. Iaquinta büntetőből volt eredményes, a Mutut gólhelyzetben buktató Abdoullay Konko ráadásul piros lapot kapott. A Cesena először szerzett legalább két gólt egy meccsen ebben a szezonban idegenben.
A lecke tehát fel volt adva a Lazio játékosainak, akiknek emberhátrányban kellett megpróbálniuk felállni. Lássanak csodát, sikerült nekik!
A feltámadáshoz az első lépést Hernanes tette meg, aki fordulásból, mintegy 15 méterről védhetetlenül tüzelt a bal felső sarokba.
Nyolc perccel később már 2–2-t mutatott a Stadio Olimpico eredményjelzője, Senad Lucic használta ki a vendégvédők zavarát. Ezzel pedig még nem volt vége a fergeteges Lazio-perceknek. Libor Kozák egy kapu előtti kavarodást kihasználva megfordította a meccset, 3–2-re tehát már a kékek vezettek.
A Cesena ezután megpróbált újítani, de hiába vette át a játék irányítását, a Lazio emberhátrányban is meg tudta őrizni egygólos előnyét, így nagy győzelmet aratott.

Lazio–Cesena 3–2 (Hernanes 53., Lulic 61., Kozák 63., ill. Mutu 14., Iaquinta 35. – 11-esből)
NSO.hu