Recent comments

Friss Hírek

A játékosok hősként hagyták el a pályát

Vendég győzelemmel zárult a Serie A vasárnap este rangadója, az Inter-Fiorentina összecsapás.


A győztes hadvezér Vincenzo Montella elsősorban a találkozót eldöntő egyiptomi játékosát dicsérte.

Montella érthetően elégedett volt csapatával, hiszen a Fiorentina 15 év és 13 vereség után először tudott újra nyerni az Inter otthonában.

“Egyértelmű, nagyon elégedettek vagyunk, hiszen egy nagyon erős Inter otthonából hoztuk el a 3 pontot, és kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Annak ellenére, hogy több helyen is változtattam, sikerült a megszokott szintet hoznunk, ami azt jelenti, hogy mostanra az egész csapat játékra remekül összeérett.”

A toszkán csapat 9 emberrel fejezte be a meccset, mivel a végén Nenad Tomovic és Stefan Savic is megsérült.

“A játékosok hősként hagyták el a pályát. Mindenki nagyon keményen dolgozott, a végén pedig Vargasnak kellett középhátvédet játszania… Az első félidő nagyon kiegyenlített volt, és bár kézben tartottuk a játékot, kicsit aggódtam, hogy eléggé határozottan akarjuk-e a győzelmet. A fordulás után viszont fokoztuk az intenzitást, és meg is nyertük a meccset.”

“Amikor Babacar megsérült, és nem Gilardinót küldtem be, taktikai döntést hoztam, azt akartam, hogy minél többet hozhassunk ki Salah kirobbanó formájából. Tudom, hogy amikor egy játékos ilyen formát produkál, az edző kötelessége, hogy fenntartsa azt. Azt hiszem, Mohamed a támadószekció bármelyik pontján megállja a helyét. Remekül mozog be az üres területekre, és a padról beszállva is kiválóan teljesít.”


Érthetően csalódottan nyilatkozott viszont a hazaiak trénere, Roberto Mancini.

“Tudtuk, hogy a Fiorentina egy nagyszerű csapat, és nagyon kiegyensúlyozott meccsre számíthatunk. Megszerezték a vezetést, nekünk viszont megvoltak a lehetőségeink, hogy kiegyenlítsünk. Az elején egy kicsit tétovák voltunk, és ez volt talán az egyetlen hiba, amit láttam. Nem voltunk elég határozottak a Fiorentina ellen, holott jól tudtuk, hogy milyen remekül járatják a labdát. Azt reméltük, hogy többet tudunk majd támadni az első félidőben, de nem így lett.”

Mancini kitért egy szituációra, amelynél Palacio hatalmas helyzetet puskázott el ahelyett, hogy a jobb helyzetben lévő Icardihoz passzolt volna.

“Volt néhány lehetőségünk, és ez volt az egyik közülük. Ha a labda akkor Icardihoz kerül, valószínűleg gól születik, de összességében a csapat jól szerepelt. Mindkét csapat a saját játékát játszotta, és győzelemre törekedett, az utolsó 20 percben viszont a Fior nem csinált mást, csak beállt a kapuja elé, így pedig nem tudtuk elérni a kaput. Egyértelmű azonban, hogy javulnunk kell az olyan szituációkban, amikor egy gólos hátrányban vagyunk.”

Az is kiderült, hogy Mancini megbánta, hogy Shaqiri helyett Lukas Podolskinak szavazott bizalmat a kezdőben.

“Shaqiri játszott csütörtökön, így azt gondoltam, hogy pihennie kell, de jól teljesített, miután beállt. Lukasnak viszont ennél többet kell nyújtania, ez nyilvánvalóan nem elég. Jól tudjuk, hogy ennél sokkal többet képes hozzáadni a csapat játékához, és reméljük, hogy így is lesz” – összegezett Mancini.

forrás: azzurri.co.hu