Recent comments

Friss Hírek

Vissza kell szerezni az otthon elvesztett pontokat

A francia tréner a Palermo elleni bajnoki előtt kijelentette, vissza kell szerezni az otthon elvesztegetett pontokat és ehhez győzni kell Palermóban.

 
A Roma múlt vasárnap 2:2-es döntetlent játszott a városi rivális Lazióval és ez volt sorozatban a harmadik hazai döntetlenje, melynek eredményeként nem sikerült megelőzni a tabellán a listavezető Juventust. 


A torinói együttesre a Verona, a Chievo és az Udinese vár sorozatban, míg a Roma a Palermo, Empoli és Fiorentina hármassal játszik majd, de Garcia szerint a Juventusnak nem könnyebb a sorsolása.

"Van a sorsolás, és van a realitás. A labdarúgás néha nehéznek tűnik és ebben az évben is láthattuk, különösen decemberben, hogy kisebb csapatok ellen is lehet pontokat veszíteni. Ilyen a futball, azokat a pontokat, amiket otthon elvesztesz, azt idegenben kell visszaszerezni. A sorsolás nem jelent semmit, én annyit tudok tenni, hogy maximálisan felkészítem a csapatomat a meccsekre és mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden meccset megnyerjünk."

"Nem fogunk feladni egyetlen másodpercet, vagy milimétert sem a következő meccsünkön. Csak a Palermo elleni találkozóra összpontosítunk, a többire nem vesztegetem az időmet."- utalt Garcia Pallotta és Lotito szópárbajára.

Az utóbbi napokban egyre több olyan hír látott napvilágot, miszerint Mattia Destro a télen távozik a Romától.

"Ő még a mi csatárunk és Mattia nagyon fontos számunkra. Fog még nekünk gólokat szerezni és a szezon második felében számolok vele. Mattia az edzéseken maximális erőbedobással edz, látom rajta, hogy nyugodt, minden mást vele kell megbeszélniük."

"Ami a csapatot illeti, Manolas sérülése rendbe jött és Toroszidiszen, valamint az eltiltottakon kívül mindenkire számíthatok. Keita, Nainggolan és De Rossi hiányozni fognak, erre valamit ki kell találnunk. Florenzi, Paredes, Ucan és Emanuelson, igaz ha nem is teljesen végig, de játszhatnak. Két rendszert állítottam össze erre a meccsre a szokásoson kívül, amiket mind használni tudunk a meccs során. Számomra a formáció nem mindenáron fontos, az számít, hogy a játékosok mit csinálnak abban a formációban."

"A Palermo nagyon erős támadásban, viszont sok gólt is kap. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, hiszen három pontért jöttünk."

A Roma csapatkapitánya a héten mindössze egy edzésen tudott részt venni, de emiatt Garcia nem aggódik.

"Ha megszámoljuk az összes edzést, amin eddig Totti a pályafutása során részt vett, akkor rendbe fog jönni."- mosolygott Garcia.

"A Lazio ellen nagyon hatékony volt a második félidőben a Lazio 16-osán belül, ami nagyon fontos volt, mert nyerésre álltak, amiért eléggé megnyugodtak. A Roma viszont jól reagált, mentünk előre és számos gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, különösen a bal oldalon, ami nagyon sokan pedig gyengének ítélnek. Sokan azt gondolják, igazán a jobbszélen vagyunk erősebbek, pedig megmutattuk most is, hogy számos megoldásunk van támadásban."

A Palermo elleni keret: Astori, Borriello, Calabresi, Holebas, Cole, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Iturbe, Ljajic, Lobont, Maicon, Manolas, Mapou, Paredes, Pellegrini, Pjanic, Skorupski, Somma, Strootman, Totti, Ucan, Verde 


forrás: asroma.hu