Recent comments

Friss Hírek

Tapad a Roma a Juvéra, Tottiék Udinében nyertek

Az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a középmezőnyben senyvedő, de hazai pályán mindig nagyon veszélyes Udinese a bajnoki címre hajtó Romát fogadta.


Olaszországban ünnepnap január 6., Vízkereszt napja, és aznap jönnek a három királyok is, hogy ajándékot hozzanak. Az AS Roma leginkább három pontot szeretett volna a zsákból, mert hiába muzsikál idén gyengébben az Udinese, azért veszélyes ellenfél hazai pályán.

Három pont hátrányban volt a Roma a Juventusszal szemben, ezért érhető, hogy agresszívan támadtak, még idegenben is. Ha nem tudja az ember, hogy a Friuliban játsszák a meccset, azt is hihette volna, hogy az Udinese az vendég.

Aztán a 17. percben meg is szerezte a vezetést a Roma. Totti ívelt be szabadrúgást jobbról a tizenhatoson belülre, Astori emelkedett a legmagasabbra, és 10 méterről erős fejest küldött kapura. A labda a lécről a gólvonal környékére pattant, majd a védők felszabadítottak. A bíró a segítői szavára megadta a gólt, pedig az ismétlések szerint a labda talán nem is jutott át teljes terjedelmében a gólvonalon, bár perdöntő felvételt nem lehetett látni. 0–1

A gól megnyugtatta a Romát, de az Udinese nem tudott felpörögni. Eléggé leült a meccs, még egy-egy helyzetet lehetett feljegyezni, de azon kívül meddő mezőnyjáték folyt a pályán.

A második félidő első negyedórája a tömény unalom jegyében telt. Hiába volt hátrányban az Udinese, támadásokat csak elvétve tudott vezetni a hazai csapat, többnyire római lábakon vándorolt a labda.

A 65. perctől megélénkült a találkozó, kicsit nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak a csapatok. Az Udinese érezte, hogy újítania kell, de nagyon ritkán kerültek helyzetbe, De Sanctis pedig magabiztos volt. Ideges hangulatban ment előre a hazai csapat, a Roma pedig taktikusan csak a biztosra ment. Az utolsó öt percben beszorult a vendégcsapat, mégis lőhetett volna két gólt kontrából, ha a hazai kapus, Karnezisz nem véd kiválóan.

Végül egy góllal nyert a Roma, amely küzdelmes meccsen, de jobb teljesítményt nyújtva múlta felül az Udinesét. Így a Farkasok pontszámban beérték a Juventust, és reménykedhetnek, hogy az Inter este megveri az éllovast...

Udinese–AS Roma 0–1 (Astori 17.)  


forrás: NSO