Recent comments

Friss Hírek

Jovetic Torinóban?

Lépnie kell Jo-Jo-nak, hogy nehogy úgy járjon, mint a legendás Sámson.

 
A Manchester City montenegrói származású csatára úgy látszik kezdi megelégelni, hogy a chilei Manuel Pellegrini edző csak csereként vagy úgy sem számít rá az együttes összeállításakor. Angol lapértesülések egybehangzóan állítják, hogy a támadó januárban mindenképpen távozni szeretne a gárdából. 

Egyik lehetséges célállomása az utóbbi években iránta többször érdeklődő öreg hölgy lehet.

Stevan Jovetic pályafutása elején szuper tehetségnek számított hazájában, a Partizan csapatában lett profi futballista. Kiváló játékának köszönhetően az a megtiszteltetés érte, hogy 18 évesen megkapta a csapatkapitányi karszalagot. Nem is maradt sokáig a legendás klub játékosa, leigazolta a Fiorentina csapata 8 millió euróért 2008-ban!  A lobogó göndör hajú tehetség itt robbant be az európai foci élvonalába és alapembere lett a firenzei csapatnak és a  montenegrói válogatottnak. öt év alatt 117 mérkőzésen 35 gólt lőtt a lila mezben. Bemutatkozott a Bajnokok Ligájában.Az évek alatt több szuper klub is megkereste ajánlatával, de csak 2013-ban mondott igent a City hívására.Nehéz szívvel távozott a klubtól, amelytől oly sokat kapott az évek során , és a szurkolók is nagyon megszerették. 

Akkor így búcsúzott: ” Remek időszakot töltöttem itt a sérülések ellenére is. Remélem a drukkerek is értékelik, amit értük, és a klubért tettem. Gyermekként érkeztem Firenzébe, és most felnőtt férfiként távozom. Köszönök mindent! ”

Több mint 26 millió fontot fizettek a labdarúgóért, ami azért is volt nagy szó, mert sérülten érkezett az együtteshez. A rehabilitáció tovább tartott mint gondolta volna, de felépülése után egyből gólokkal jelentkezett. Akkor még Roberto Mancini volt a vezetőedző, aki jól ismerte a Serie A -ból a kiváló csatárt és bízott benne.  Közben levágatta legendás fürtjeit, és ismét megsérült egy időre.

Az edző váltás után viszont már nem tudott huzamosabb ideig megmaradni a kezdőben. Pellegrini jobban favorizálta az Agüero, Dzeko kettőst. A jelenlegi idényben sem kapott sok lehetőséget, ezért is merült fel benne a távozás gondolata. az angolok úgy 28 millió fontra becsülik a támadó értékét.

Az iránta legkitartóbban érdeklődő Juventus először csak kölcsönbe vinné a játékost, és csak az idény végén vásárolná meg, valószínűleg valamivel kevesebbért, mint amire taksálja a manchesteri gárda.

Az olasz bajnoki címvédő mindenképpen szeretné megerősíteni csatárral a keretét, hiszen Tévez poszt riválisai nem teljesítenek túl jól. A spanyol Llorente már hónapok óta nincs formában, a fiatal hispán Morata pedig kevés kapott lehetőség miatt még igazán nem tudott kibontakozni.

De  a legnagyobb kérdés az, hogy a montenegrói  a sok sérülés után képes-e újra a legmagasabb szinten teljesíteni?

Vagy neki is a hajában volt az ereje, mint Sámsonnak?

Felkészül Giuseppe Marotta, a zebra mezesek sportigazgatója…

forrás: azzurri.co.hu