Recent comments

Friss Hírek

A Juventus 2000 óta először nyert Nápolyban

Napoli–Juventus örökrangadóval zárult a 18. forduló, a végig igen gyengén futballozó déliek ellen 3–1-re nyerni tudott a címvédő, amely legutóbb 2000-ben hagyhatta el három ponttal a San Paolót.


Utoljára az Edwin van der Sar – Igor Tudor, Ciro Ferrara, Marco Zanchi (Alessandro Birindelli, 65.), Gianluca Pessotto –Antonio Conte (Darko Kovacsevics, 65.), Jonathan Bachini, Alessio Tacchinardi, Zinedine Zidane – Filippo Inzaghi (Matteo Brighi, 79.), Alessandro Del Piero féle Juventus nyert a Napoli otthonában, még 2000-ben, ezért a déliek nagy reményeket fűztek az újabb rangadóhoz – már csak azért is, mert nemrégiben az olasz Szuperkupában semleges pályán is legyűrték a torinóiakat.

Ehhez képest az első 60 percben egy árva helyzetecskét sem tudtak összeügyeskedni a világoskék mezesek, bezzeg a címvédő négyet is teremtett magának: Martín Cáceres lövését fogta Rafael, Giorgio Chiellinit kétszer is az utolsó pillanatban szerelte Patrice Evra (!), ellenben amikor Fernando Llorente véletlenül blokkolta Carlos Tévez lövését, Paul Pogba a hálóba vágta 16 méterről a kipattanót. 0–1!

Nem ért véget a furcsa gólok sora ezzel: futballja kilátástalanságának tetején egy szöglet után egyenlített a Nápoly, de úgy, hogy Miguel Britost négy ellenfél állta körül (1–1), majd nem sokra rá a lecserélésre váró Martín Cáceres rúgott ugyanilyen gólt (1–2). 

Az uruguayi nem sokra rá lőtt egy elképesztő öngólt is, de Paolo Tagliavento játékvezető nem adta meg a találatot, lökésre hivatkozva. Ha más miatt nem is, ezen eset (Buffont lökték vagy csak esett?) miatt emlékezetes marad a bajnoki egy rövid ideig, ugyanis a Napoli nem tudott már újítani, a Juve meg olykor öregurasan játszva is megőrizte előnyét; sőt, Gonzalo Higuaín és Duván Zapata ziccer-rontását Arturo Vidal bombagóllal büntette. 1–3! 

Zsinórban kilencedszer is veretlen maradt a bajnokságban a Juve, amely növelte előnyét a bajnokságban, de tény: ehhez a győzelemhez kellett a Nápoly borzalmasan gyenge teljesítménye is.

Napoli–Juventus 1–3 (Britos 64., ill. Pogba 29., M. Cáceres 69., Vidal 90.)

forrás: NSO