Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Conte magabiztos az Azerbajdzsán elleni meccs előtt

Antonio Conte nem szeretné, ha válogatott játékosai félvállról vennék a ma esti Azerbajdzsán (Sport 1 HD 20.45 ) elleni meccset.



A vendég csapat játékát kielemezte a Bulgária, Oroszország és az Egyesült Államok elleni mérkőzéseken nyújtott teljesítményük alapján.

Ebből kifolyólag pedig  felhívta a figyelmet arra, hogy egy olyan válogatott ellen lépnek ma pályára, akik az utolsó percig küzdeni fognak. Sőt, Olaszország – már csak a hírneve miatt is – nagy skalpnak számítana, egy esetleges pontszerzésnél, tehát végig koncentráltnak kell maradniuk. 

Conte mester azonban elégedetten nyilatkozott a játékosok megfelelő fizikai és mentális állapotáról, amit az elmúlt napokban tapasztalt. Szerinte nem lehet baj a ma esti meccsel, és azt látja a srácokon, hogy minél előbb be akarják biztosítani a helyüket az Európa Bajnokságra. Szeretné, ha ez az elhatározottság és szenvedély átragadna a szurkolókra is.

Pirlóval kapcsolatban elmondta, hogy bár sokáig nem játszhatott, de az ominózus AS Roma elleni derbin nyújtott teljesítményével meggyőzte őt, hogy helye van a válogatottban. Pirlo személye ugyanis nem csak a pályán fontos, hanem az öltözői hangulat alakításában is nagy szerepe van.

Az azeri csapat – akit a híres-neves Berti Vogts irányít – első meccsén 1-2-re kapott ki odahaza Bulgária válogatottjától, így nulla ponttal a csoport negyedik helyén állnak. Győzelmünk esetén a vendégek visszacsúszhatnak az ötödik helyre, mert a norvégok – feltételezhetően – megverik idegenben a máltai csapatot.

A három pontot több ok miatt is érdemes lenne Szicíliában tartani: 1. mert otthon játszunk Azerbajdzsán ellen, 2. győzni mindig jó és 3. a horvátok esetleges pont hullajtásával – bár kevés esélyt látok arra, hogy a bulgárok megfogják őket Szófiában – elléphetünk a legfőbb riválisunk elől.

A kezdőcsapat kapcsán elmondhatjuk, hogy Conte mester a Juventus-ra fog építeni. 

Várható kezdők: Buffon; Ranocchia, Bonucci, Chiellini; Darmian, Florenzi, Pirlo, Marchisio, Pasqual; Zaza, Immobile.




forrás: azzurri.co.hu