Recent comments

Friss Hírek

BL: Négy gól és iksz a Juve-Real Madridon

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulójában a B-csoportban a Juventus remek hangulatú, fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent (2–2) a Real Madriddal. 


Okosan passzolgatott a mérkőzés elején a Real, miközben a hazaiak tisztelettudó távolságtartással nézték őket – nem is tudni pontosan, melyik csapatnak szólt a nézőtéri füttyszó. 

Pedig előbb Cristiano Ronaldo, majd Gareth Bale helyzete mutatta meg, hogy vétek lenne kitámadniuk vagy fölényeskedniük az olaszoknak, miközben a másik oldalon Sergio Ramos hitte azt, hogy a válogatottban szerepel, mert remekül indította Fernando Llorentét, aki elől az utolsó pillanatban mentett Raphaël Varane. Továbbra sem remekel a Real-védelem! Pepe bezzeg kis híján betalált nem sokkal később, szerencséjére Iker Casillas védte a bal alsó előtt a ravasz kis pörgetést… 

A 27. percben is bizonyította Casillas, hogy semmit sem veszített gyorsaságából, fantasztikus mozdulattal rúgta ki Claudio Marchisio közeli fejesét – fél óra alatt 12-szer veszélyeztették a kapukat a felek, csak így érdemes gól nélküli mérkőzést játszani! 

A félidő végére kezdett belealudni a mérkőzésbe a Real, és meg is lett a büntetés, egy büntető formájában: Varane pocsék becsúszása után Arturo Vidal kilőtte a tizenegyespontról a bal felsőt. 1–0! 

A szünet előtt egyenlíthetett volna a felébredt Real, de Ronaldo az ötösről az égbe lőtt – mert a legrosszabbkor lökte meg őt Karim Benzema… 

A fordulás után nem sokkal második ziccerét már nem hibázta el Cristiano Ronaldo, igaz, Benzema most nem akadályozta, hanem gólpasszal szolgálta ki – őt meg a félpályától a hazai Martín Cáceres indította. 1–1!

Csodálatosan felgyorsult a mérkőzés ezt követően: Xabi Alonso a lécre bombázott, Casillas bravúrral mentett, Pepe a gólvonalon, CR assziszttal jeleskedett Gareth Bale első realos BL-góljánál (1–2), majd Cáceres ívelése és Varane újabb amatőr hibája után Fernando Llorente mattolta fejjel a madridiakat (2–2).

A hajrában a hazaiak középtávoli lövésekkel próbálkoztak, de Casillas mindent védett, a másik kapu előtt Benzema pedig elrontotta szokásos ajtó-ablak ziccerét. Maradt tehát a döntetlen – a csöppet sem igazságtalan döntetlen, amely egyben az első is a két klub közös történelmében. 

B-CSOPORT CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
JUVENTUS (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 2
–2 
Gólszerző: Vidal 41. 11-esből, Llorente 65., ill, C. Ronaldo 52., Bale 60.

A csoport másik összecsapásán a Köbenhavn otthon nyert a Galatasaray ellen (1–0).

forrás: NSO