Recent comments

Friss Hírek

Milan: Mexest 4 meccses eltiltással, a klubot zárt kapus meccsel büntették

Négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Philippe Mexést, a Milan védőjét, aki a Juventus elleni vasárnapi rangadón megütötte Giorgio Chiellinit, később pedig második sárga lapja után kiállították.




Mexes a második félidő elején egy szögletnél akaszkodott össze Chiellinivel, akit hátulról ököllel megütött. 

A fegyelmi bizottság a felvételek megtekintése után közölte a hírt, miszerint négy mérkőzésről eltiltotta a Milan francia védőjét. Mexes egy mérkőzést a kiállítása miatt kényszerül kihagyni, hármat pedig a kirívó sportszerűtlensége miatt, amelyet a Chiellinivel való „összecsapása" során tanúsított. 

Nem úszta azonban meg ennyivel a Milan: a Rossonerinek szurkolói miatt is bűnhődnie kell, ugyanis néhány százan közülük a meccs előtt, valamint a találkozó második félidejének 6. és 43. perceiben rasszista, diszkriminatív rigmusokat énekeltek a Juventus stadionjában. 

Ez ráadásul idén már nem először fordult elő, szeptember 23-án a Napoli ellen hasonló módon "találták meg" maguknak Juan Camilo Zunigát, akkor csak a Curva Sud, azaz a Déli Kanyar bezárása volt a büntetés, most azonban, éppen az kihágás ismétlődő volta miatt, zárt kapus meccset kapott a Milan, valamint 50 ezer eurótól is megszabadította őket a fent említett több tucat szurkoló - áll a szövetség hivatalos közleményében. 

A milánói gárda így szurkolók nélkül, kongó lelátók előtt látja majd vendégül az Udinesét a Serie A 8. fordulójában október 19-én.



forrás: NSO/azzurri.co.hu