Recent comments

Friss Hírek

EL: Az ukrajnai télben győzött a Fiorentina, pontot mentett a Lazio

Az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában a Fiorentina idegenben győzött az ukrán Dnipro ellen míg a Lazio kétgólos hátrányból mentett pontot a török Trabzonspor vendégeként.


E-CSOPORT

Az ukrajnai havazás miatt pocsék, felázott talajú pálya fogadta a csapatokat, ami rányomta a bélyegét a játékra. A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején előbb a vendégek, majd a hazaiak értékesítettek egy tizenegyest.

A 73. percben a csereként beállt Borja Valero egy szép csel után tökéletesen emelt középre, ahol Ambrosini érkezett, és fejjel megszerezte első gólját a Fiorentina mezében. Erre már nem volt válasza a Dnyiprónak, így a firenzei csapat – amely David Pizarro kiállítása miatt az utolsó percekben emberhátrányban játszott – a második meccsét is megnyerte a csoportban.


Dnyipro (ukrán)–Fiorentina (olasz) 1–2
Gólszerző: Szeleznyov (57. – 11-esből), ill. G. Rodríguez (53. – 11-esből), Ambrosini (73.)
Kiállítva: D. Pizarro (Fiorentina, 86.)


 J-CSOPORT

A sok sérült miatt a brazil Felipe Anderson személyében újoncot avatott a Lazio, míg a kolumbiai Brayan Perea először került be a rómaiak kezdőcsapatába. A vendégeknek mégsem a támadószekciójuk, hanem a védelmük tűnt felettébb rutintalannak, a Trabzonspor ugyanis az első játékrészben háromszor is bevette a kapujukat, és csak a hét közben zsebtolvajt fogó Eddy Onazi tudott válaszolni.

Úgy tűnt tehát, hogy a Lazio sem tud javítani az olasz csapatok e heti siralmas európai kupamérlegén, de a hajrában Sergio Floccari két perc alatt kétszer beköszönt, így a vendégek egy pontot megmentettek.

Trabzonspor (török)–Lazio (olasz) 3–3  
Gólszerző: Yusuf Erdogan (12.), Mierzejewski (22.), Paulo Henrique (35.), ill. Onazi (29.), Floccari (84., 85.)

forrás: NSO