Recent comments

Friss Hírek

Tartalékbajnokság bevezetését tervezi a Liga?


Olaszországi jelentések szerint a Lega Calcio egy tartalékcsapatos bajnokság elindítását tervezi, ahol lehetőséget kapnának a fejlődésre az olasz élvonalban szereplő klubok fiatal játékosai.

 Az utóbbi időben az olasz csapatok egyre több fiatal játékost szerződtetnek, de sokuk fejlődése a kevés játéklehetőség miatt megtorpan.
 
A hírek szerint a Lega Calcio ennek megváltoztatása érdekében indítana egy bajnokságot a tartalékcsapatok részére, így a fiatal játékosok – akik évek múlva meghatározó tagjai lehetnek egy-egy nagycsapatnak – folyamatos játéklehetőséghez juthatnának.

A Serie A tartalékbajnokságának mérkőzéseit hétfőként rendeznék, és a terv komolyságát jelzi, hogy nyolc élvonalbeli klubbal már meg is egyeztek a bajnokság szervezői, így a Milan, az Inter, a Juventus, az Udinese, az Atalanta, a Bologna, a Parma és a Sampdoria biztosan részt venne az új kezdeményezésben. A bajnokság mindenképpen jó lehetőség lenne a fiatal tehetségek, az első csapatnál kevés játéklehetőséghez jutó futballisták, vagy éppen a sérülésükből visszatérő játékosok számára.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a Milan ügyvezető-igazgatója, Adriano Galliani már meg is kereste Filippo Inzaghit, hogy megbízza a tartalékcsapat vezetésével. A korábbi Rossoneri csatár viszont a következő szezonban a Primavera csapatot szeretné irányítan, így a Corriere della Sera szerint végül az FC Sion játékos-menedzsere, Gennaro Gattuso töltheti be ezt a posztot.

A hivatalos döntés azonban még nem született meg ez ügyben, így egyelőre még semmi biztosan nem lehet tudni. A döntés várhatóan a következő hónapokban születhet meg.

forrás: acmilan.hu