Recent comments

Friss Hírek

Tanti Auguri, Marcello Lippi!




A Bianconeri és az olasz válogatott egykori edzője, Marcello Lippi ma ünnepli 65. születésnapját!

Miután hosszú időt töltött el a Sampdoria középpályáján játszva, Lippi elsősorban a Juventus és a Squadra Azzurra élén eltöltött időszakával került be kitörölhetetlenül az emberek emlékezetébe.

Marcello Lippi 405 alkalommal foglalt helyet a Juve kispadján, melyek során 227 győzelmet aratott a csapattal. Az Öreg Hölgy élén eltöltött 8 szezonja során egy stílusos csapat felépítésével örvendeztette meg a szurkolókat, ami számos trófea megnyerését is magával hozta.

Lippi két időszakot töltött el a Juventus élén: az első 1994-ben kezdődött és 1999-ig tartott. Miután az évezred végén elköszönt Torinótól, Milánóba utazott, hogy egy évig az Intert irányítsa, majd ezután 2001-ben további 3 évre a Juve edzője lett. 

Az ő irányításával számos kupát adott hozzá a csapat a klub már így is irigylésre méltó gyűjteményéhez: Interkontinentális Kupa, Bajnokok Ligája, Európai Szuperkupa, Olasz Kupa, 5 Scudetto és 4 Olasz Szuperkupa.

Miután 2004-ben elhagyta a Bianconerit, ő lett az olasz válogatott szövetségi kapitánya, ami 2006-ban csúcsosodott ki, amikor vezetésével a válogatott Németországban megnyerte története 4. világbajnoki címét.

Az olasz edzőfenomén, aki edzői karrierje során 11 különböző olasz csapatot, valamint kétszer az Azzurrit is irányította, új kihívás reményében Kínába utazott, hogy a Guangzhou Evergrande csapatát irányítsa. Lippi 2012. május 17-én csatlakozott a kínai klubhoz, és majdnem egy évet el is töltött ott.

Marcello Lippi egy legenda, nemcsak a Bianconerié. Ma ünnepli 65. születésnapját, így minden Juventus szurkoló nevében kívánunk neki boldog születésnapot! Buon compleanno, Mister!

forrás: Juventusfc.hu