Recent comments

Friss Hírek

Sydney: Del Piero mindent vitt




Azért álljunk meg egy pillanatra, mert ezért érdemes. Alessandro del Piero így közel a negyvenhez, a pályafutása végéhez (?) kicsit felrázta még Ausztráliát.

Elfektetett egy pár védőt, rúgott egy csomó gólt, zsúfolásig megtöltött addig üresen tátongó stadionokat, leültetett a tv-k elé olyan ausztrálokat, akiket addig kevésbé érdekelt a futball, a világ futballja iránt érdeklődők tekintetét pedig a déli félteke felé fordította, hogy megmutassa még mindig képes a legmagasabb szinten játszani.

Ale tavaly nyáron nem Angliát választotta, ahová mindig is vágyott, vagyis persze a Juventusból soha nem vágyott el, de mindig azt mondta, hogy ha máshol kipróbálhatná magát, akkor az a Premier League lenne. 

Választhatta volna a pénzt valamelyik arab országban, vagy a csillogást az USA-ban, de Brazíliától Kínáig mindenütt szívesen látták volna, de ő nem. 

Ő kitartott a sokak által furcsállt döntése mellet és Sydney felé vette az irányt.

Hogy végül is miért döntött így talán soha nem tudjuk meg, de hogy jó döntés volt az biztos. Ő maga is elégedett, hiszen 1 éves szerződését még egy évvel meghosszabbította, így jövőre talán elérheti azt, amit idén nem sikerült és megnyerheti csapatának az Ausztrál bajnokságot.

Azt a 10 csapatos bajnokságot, ahol (talán) csalódást keltő 7. helyen végzett a Sydney FC, bár bevallom semmit sem tudok a klub korábbi eredményeiről, vagy hogy mi volt az idei célkitűzésük, de az a néhány mérkőzés, amit volt szerencsém látni azt mutatta, hogy Ale gyakorlatilag a hátán vitte a csapatot.

14 góljával a keret legeredményesebb gólvágója lett, valamint az ilyenkor szokásos "év játékosa" díjátadón 3 díjat is megnyert. Mondhatnánk, hogy kit érdekel, mert Ale már a világon mindent megnyert és tele van neki otthon a lakás különböző trófeákkal, érmekkel, viszont ebből a háromból az egyik egy olyan díj, amit Európában közel 20 év alatt soha nem ítéltek neki, Ausztráliában viszont már az első évében sikerült és ez nem más, mint az Aranylabda.

Ha valaki azt mondja neki 20 évvel ezelőtt, hogy egészen Ausztráliáig kell majd érte repülnie, valószínűleg jót nevet rajta.

S hogy mi jöhet még ezután? Chissá? Ki tudja? Ale biztosan...

forrás: alemennisydney.blog.nepsport.hu