Recent comments

Friss Hírek

Petkovic: Türelmesnek kell lennünk



Optimistán tekint az esti Európa Liga-visszavágó elé Vladimir Petkovic, a Lazio vezetőedzője, holott csapata 2-0-s hátrányból várja a meccset és jó néhány játékosának játéka is kérdéses.

A szezon elején kinevezett Petkovic irányításával a Lazio még minden fronton harcban áll, de idei első európai vereségük hatására nehéz helyzetbe kerültek ebben a sorozatban.

"Nekünk kell irányítanunk a játékot a kezdetétől fogva, és türelmesnek kell lennünk. Sokat kell beszélnünk, kommunikálnunk és segítenünk kell egymást.

A hiányzások? Radu és Ederson helyzete kérdéses, nem optimális az állapotuk. Meglátjuk mi lesz, de jelenleg 50%-nál kevesebb esélyt látok a játékukra. Klose jól van, még ha nincs is egyelőre 100%-os állapotban, de nem aggódok, mert nélküle is jól teljesítettünk két hónapon át."

"Ha otthon játszol, de nézők nélkül, az olyan, mintha elveszítenél valamit. Nem tudom megítélni, hogy a büntetés okai jogosak-e vagy sem, de a lényeg az, hogy mindenki egyenlő bánásmódban részesüljön, legyen szó bármelyik város szurkolóiról. Holnap nem lesznek szurkolóink, nem lesz kockázat... De mégis a rajongóink megelégedéséért fogunk harcolni."

"Az első meccsen is volt esélyünk, jobb eredményt is elérhettünk volna egy nagy csapat ellen egy remek stadionban. Az akkori hibáink miatt veszélybe került a továbbjutásunk, de nem adjuk fel. 180 perc alatt egyértelműen meglátszik, melyik csapat az erősebb. Tökéletes meccset kell játszanunk. A Fenerbahce megmutatta, hogy képes a legmagasabb szinten versenyezni Európában.

Reálisan nézve 50%-nál kevesebb esélyt adok a továbbjutásunkra, de úgy gondolom, hogy a 2-0 a győztes csapatra nézve veszélyes igazán. Gyors játékosaik vannak, akik szeretik ha van területük, így meg kell próbálnunk ezt megakadályozni."

forrás: azzurri.co.hu