Recent comments

Friss Hírek

Petkovic: Százötven százalékra lesz szükség


Vladimir Petković a hétfői Lazio - Juventus találkozó megelőzően bizakodóan nyilatkozott, mivel véleménye szerint a tabella vezetője korántsem verhetetlen, és mindent meg fognak tenni, hogy megizzasszák a Juventust Rómában.

Antonio Conte csapata határozott léptekkel halad a Serie A bajnoki címének megvédése felé, ez az út pedig a Stadio Olimpicon keresztül vezet.

A mai találkozó azonban minden bizonnyal nem lesz egyszerű, erre utal a tény, hogy Antonio Conte még nem győzte le edzőként egyszer sem a Lazio csapatát, illetve nyilatkozatában Petković is kijelentette, hogy véleménye szerint csapata képes lesz lelassítani a scudetto felé robogó Juventust.
 
„Eredménytől függetlenül nem fogjuk soha feladni. Meg kell próbálnunk megakadályozni azt, hogy a legjobb játékukat nyújthassák” - vázolta fel tervét a szarajevói születésű edző.

„Tulajdonképpen már nagyrészt megnyerték a bajnoki címet, ám a futball arra tanít minket, hogy nincsenek legyőzhetetlen csapatok. A Juventusnak meg kell izzadnia majd az eredményért.”

A Juventushoz hasonlóan a múlt héten a Lazio is kiesett az európai küzdelmekből, a római csapatot a negyeddöntőben a török Fenerbahçe ütötte el az Európa Ligában való továbbjutástól.

A 49 éves szakember méltatta játékosainak teljesítményét, azonban kiemelte, hogy a Juventus megállításához emberfeletti teljesítményre lesz szükség.

„A csapat készen áll, és megdicsértem őket, amiért csütörtökön száz százalékot nyújtottak a pályán. Azonban a Juventus ellen százötven százalékra lesz szükség, mivel a bajnokság legjobbja ellen elengedhetetlen plusz erők mozgósítása.”

A római edző véleménye szerint csapata képes utolérni az AC Milan csapatát, így a Bajnokok Ligája selejtezőt érő harmadik helyre befutni, ám belátta, hogy a Lazio sorsa a riválisok kezében van.

„Optimista vagyok, de minden attól függ, mit tesznek az előttünk álló csapatok, mivel célunk eléréséhez nekik pontokat kell veszíteni, nekünk pedig folyamatosan győzni kell.”

forrás: Juventuz.blog.hu