Recent comments

Friss Hírek

Palacio duplája győzelmet ért az Internek



Az Internazionale labdarúgócsapata Rodrigo Palacio duplájával 2–0-s győzelmet aratott a Sampdoria otthonában az olasz élvonalbeli bajnokság 29. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

A március 17-én árvízveszély miatt elhalasztott mérkőzés első félidejében mindkét csapatnak volt korai lehetősége: az Inter kapusa, Samir Handanovic Gianluca Sansone és Mauro Icardi fejesét hatástalanította, kollégája, Sergio Romero pedig a kilépő Rodrigo Palaciót akadályozta meg a gólszerzésben.


A Sampdoria többet próbálkozott, de támadói nem bírtak a jó formát mutató Handanoviccsal, illetve amikor az Inter-védelem bakizott – Jonathan majdnem összehozott egy genovai gólt –, akkor Icardi nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

Az Inter büntetett is: a 43. percben Álvaro Pereira adott be balról, a rosszul helyezkedő középső védők közé kerülő, üresen maradó Palacio pedig fejjel a hálóba küldte a labdát, melyhez Romero még hozzá tudott érni. 

A legutóbbi tíz bajnokijából csupán hármat megnyerő – és legutóbbi két Serie A-meccsét elveszítő – Inter az előny birtokában fokozatosan egyre defenzívebb felállásra váltott, a második félidő második felében már 5–3–1–1-ben (Zanetti és Álvaro Pereira a két szélen, Silvestre, Ranocchia és Juan Jesus középen) őrizte a minimális fórt. 

A Sampba csereként beálló Maxi Lópeznek volt egy kisebb lehetősége, de kihagyta – az Internek pedig, akárcsak az első félidő végén, most is volt „éles lőszere”, a négyperces ráadás harmadik percében Palacio ismét betalált.

Az Inter az argentin csatár 11. és 12. bajnoki góljával 2–0-ra megnyerte a találkozót, és pontszámban beérte a Laziót a Serie A tabelláján.

A Sampdoriának kiváló hazai sorozata szakadt meg: a genovaiak négy, egymást követő hazai győzelem (12–1-es, igen meggyőző gólkülönbséggel) után kaptak ki ismét saját stadionjukban. 

Sampdoria–Internazionale 0–2 (Palacio 43., 93.)

forrás: NSO