Recent comments

Friss Hírek

Önbizalommal és már-már a bajnoki címmel készül a Juve a Bayern ellen - lapszemle




A Juventus szombat este 2-1-re győzött az Inter otthonában, így visszavágott az őszi hazai vereségért.
 
A két együttes novemberi torinói meccsén az Inter első csapatként tudott győzni az új Juventus stadionban. A 30. forduló rangadóján, a lázas Vucinic helyén kezdő Quagliarella góljával szerzett vezetést a címvédő, majd Palacio egyenlítése után Matri lőtte a győztes gól. Andrea Stramaccioni szerint csapata legalább az egyik pontra rászolgált volna, míg Antonio Conte egy, a bajnoki cím szempontjából elengedhetetlenül fontos győzelemről beszélt.

„Pasqudetto”. Ezzel az első olvasatra kissé furcsa (a Pasqua szó olaszul húsvétot jelent), ám az ünnepek miatt igencsak aktuális címmel indította a Juventus győzelmét összefoglaló cikkét a Tuttosport. A köztudottan Juve-párti sportnapilap egyre biztosabban abban, hogy Antonio Conte csapata képes lesz a duplázásra, hisz szombati sikerének köszönhetően továbbra is 9 pont előnnyel vezet.

„JUVEndetta” - írta hatalmas betűkkel vasárnapi címlapján Tuttosport. A torinói sportújság a 2-1-es milánói győzelmet ünneplő csapat képét tette ki első oldalára, és megjegyezte: „egyre biztosabb a bajnoki cím”.


 „Az erő a Juventussal van” - próbált meg némi filmes hasonlattal élni a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság, már első oldalán összefoglalta a szombati találkozót: „Az Inter számára elúszni látszik a BL. Stramaccioni egy büntetőt kért számon a bírón, aki jogosan állította ki Cambiassót. A lefújás után Moratti és Agnelli kezet fogott a díszpáholyban”.


A Gazzetta véleménye szerint a góllal és gólpasszal záró Quagliarella volt a mezőny legjobbja 7,5-es osztályzattal, de a Juventusból Barzagli, Pirlo és Vidal is nagyon jó kritikát kapott. Az Interből - az őszi meccsén is eredményes - Palacio mellett Cassano és Guarín játékát lehetett kiemelni.

„Azt hiszem, a mai meccsen legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna. Ismét nem voltunk szerencsések, ráadásul a Cassanóval szemben elkövetett szabálytalanság büntetőt ért” - mondta Stramaccioni, akinek csapata 10 pont távolságra került a 3. helytől.

„Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, mert egy ilyen fontos BL meccs előtt tudtunk nyerni. A San Siróban soha nem könnyű győzni. Ennek a sikernek köszönhetően nyugodtan, ugyanakkor önbizalommal telve utazhatunk Münchenbe” - nyilatkozta Antonio Conte.

Végül említsük meg, hogy a két tábor ezúttal is „megtalálta” egymást. A szombati rangadót megelőzően az Inter szurkolói egy óriási élőképpel és a „Büszkék vagyunk arra, hogy egyedüliként még soha nem szerepeltünk a Serie B-ben” - szövegű kiírással fogadták a kedvenceiket. Az utalás valószínűleg mindenki számára érthető volt.
Más kérdés, hogy a 9 pontos előny birtokában a múltnál jelenleg egy sokkal fontosabb dolog foglalkoztatja a Juve szurkolóit. Ez pedig nem más, mint a tíz éve várt duplázás.

forrás: hatharom.hu