Recent comments

Friss Hírek

Milan-Napoli: Csata a második helyért




A Milan vasárnap este fogadja a San Siro stadionban a Napoli csapatát a Serie-A 32. fordulójának zárómérkőzésén.


A Milan jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, 31 mérkőzésen a mérleg 17 győzelem, 7 döntetlen és 7 vereség, valamint 55 rúgott és 34 kapott gól, összesen 58 szerzett pont. A piros-feketék előző 5 mérkőzésükből 4-et megnyertek (Chievo-Milan 0-1, Milan-Palermo 2-0, Genoa-Milan 0-2, Milan-Lazio 3-0) és 1-szer döntetleneztek (Fiorentina-Milan 2-2). 

Az előző fordulóban a Milan idegenben lépett pályára a Fiorentina ellen, 2-0-s rossoneri vezetést követően többek között a játékvezetők ítéletei miatt 2-2 lett az állás, így 1-1 ponttal gazdagodtak a felek.

A Milan 15 mérkőzést játszott hazai pályán, amelyeken a mérleg 11 győzelem és 4 vereség, 27 rúgott és 12 kapott gól. Idegenben 16 mérkőzést játszottak, ezek közül 6 győzelemmel, 7 döntetlennel és 3 vereséggel zárult. A rúgott gólok száma 28, a kapott góloké 22.
 
A Milan házi góllövőlistáját Stephan El Shaarawy vezeti a bajnokságban szerzett 16 találatával, őt követi 13 góllal Giampaolo Pazzini. A harmadik legeredményesebb Mario Balotelli, aki 8 mérkőzésen 7-szer talált be az ellenfél kapujába.

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte keretét a Napoli elleni mérkőzésre. A keretben nem szerepel sérülés miatt Nigel De Jong, Massimo Ambrosini és Bakaye Traoré neve, míg Mario Balotelli eltiltását tölti.

Íme a Milan kerete:
Christian ABBIATI, Marco AMELIA, GABRIEL
Ignazio ABATE, Luca ANTONINI, Daniele BONERA, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Bartosz SALAMON, Mario YEPES, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA
Kevin-Prince BOATENG, Kevin CONSTANT, Mathieu FLAMINI, Riccardo MONTOLIVO, Sulley MUNTARI, Antonio NOCERINO
BOJAN Krkic, Stephan EL SHAARAWY, Giampaolo PAZZINI, M’Baye NIANG, ROBINHO

A gazzetta.it szerint a Milan 4-3-3-mas felállásban fog játszani. A kapuban Christian Abbiati, a védelemben Abate, Zapata, Mexés és Constant kezdhet. A három középpályás Boateng, Montolivo és Muntari, a támadó Niang, Pazzini és El Shaarawy lehet.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Constant – Boateng, Montolivo, Muntari – Niang, Pazzini, El Shaarawy.


A Napoli a bajnokságban a második helyen áll, amely automatikus kvalifikációt jelent a következő szezonbeli BL csoportkörébe. A nápolyi együttes 31 mérkőzésen 18-szor győzött, 8-szor ikszelt és 5-ször vereséget szenvedett. 

Emellett 57 gólt rúgtak és 29 gólt kaptak, összesen 62 pontot gyűjtöttek. A Napoli utóbbi 5 bajnokijából 3-mat megnyert (Napoli-Genoa 2-0, Torino-Napoli 3-5, Napoli-Atalanta 3-2), 1-szer döntetleneztek (Napoli-Juventus 1-1) és 1-szer kikaptak (Chievo-Napoli 2-0).

A Napoli 16 mérkőzést játszott hazai pályán, amelyeken a mérleg 11 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség, 36 rúgott és 14 kapott gól. Idegenben ez a mérleg 15 mérkőzésen 7 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség, 21 rúgott ill. 15 kapott gól.

A vendégek házi góllövőlistáját Edison Cavani vezeti, aki 28 mérkőzésen 22-szer volt eredményes, őt követi Marek Hamsík 9 góllal. A harmadik legtöbb gólt szerző Gökhan Inler és Blerim Dzemaili 5-5 találattal.

Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

Íme a Napoli kerete:
Morgan DE SANCTIS, Antonio ROSATI, Roberto COLOMBO
Miguel BRITOS, Hugo CAMPAGNARO, Paolo CANNAVARO, Alessandro GAMBERINI, Gianluca GRAVA, ROLANDO, Pablo ARMERO
Valon BEHRAMI, Marco DONADEL, Blerim DZEMAILI, Omar EL KADDOURI, Marek HAMSÍK, Gökhan INLER, Christian MAGGIO, Giandomenico MESTO, Juan ZUNIGA
Emanuele CALAIÓ, Edison CAVANI, Lorenzo INSIGNE, Goran PANDEV

A gazzetta.it szerint Mazzarri 3-4-1-2-es felállásban küldi majd pályára játékosait. 

A kapuban De Sanctis kezdhet. A három védő Campagnaro, Cannavaro és Britos lesz. A középpályát Maggio, Behrami, Dzemaili és Zuniga alkothatja majd. A támadók Pandev és Cavani lesz, míg mögöttük Hamsík tevékenykedhet.

Íme a Napoli várható kezdőcsapata: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Britos – Maggio, Behrami, Dzemaili, Zuniga – Hamsík – Pandev, Cavani.

A két csapat összesen 149 alkalommal találkozott egymással, amelyeken 63 Milan és 40 Napoli győzelem született, míg 46-szor döntetlen lett a végeredmény. 
Ezeken a mérkőzéseken a Milan 221, a Napoli 160 gólt szerzett.

A Milan utoljára 2011. februárjában tudott nyerni a Napoli ellen, akkor Ibrahimovic, Pato és Boateng találatával 3-0-ra. Az utóbbi három találkozón a Milan nem tudott nyerni. A szezon első felében 2-2-es eredmény született Nápolyban. A gólokat Inler és Insigne ill. El Shaarawy (2) szerezte.

A játékvezető Gianluca Rocchi lesz.

A 40 éves játékvezető 2004. májusában debütált a Serie-A-ban és azóta 140 első osztályú mérkőzést vezetett. A Milannak 20 meccsen fújt, a mérleg 6 győzelem, 4 döntetlen és 10 vereség. A Napolinak 16 mérkőzésen dirigált, a mérleg 7 győzelem, 3 döntetlen és 6 vereség. Rocchinak kétszer is volt lehetősége Milan-Napoli mérkőzést vezetnie. Mindkét esetben a San Siróban rendezték a találkozót és Milan győzelem született. A rossonerik 2008. novemberében 1-0-ra, ill. 2011. februárjában 3-0-ra verték 
ellenfelüket.

forrás: acmilan.hu