Recent comments

Friss Hírek

Milan: 40 millió euróval lett több a csapat értéke


A La Gazzetta dello Sport összesítése szerint az AC Milan csapata jelenleg 244 millió eurót ér, ami 40 millióval több, mint az egy évvel ezelőtti gárdáé, amelyben még hemzsegtek a nagy nevek.


Tavaly nyáron több nagyszerű játékos is búcsút intett Milánónak, és a klub vezetői egy új projektbe kezdtek. A szenátorok közül távozott Rino Gattuso, Clarence Seedorf, Alessandro Nesta és Filippo Inzaghi, így utolsó mohikánként csak Massimo Ambrosini maradt a nagy generációból.

A szenátorok távozása mellett a klub eladta két legjobb játékosát, Thiago Silvát és Zlatan Ibrahimovicsot, akikért összesen 62 millió eurót kaszíroztak a Paris Saint-Germain csapatától.



Meglepő módon azonban a nagy távozók után a keret értéke nem csökkent, sőt 19,6%-kal növekedett. A csapat legértékesebb játékosa természetesen a bombaformában lévő Mario Balotelli, akit a Milan 22 millió euróért vett a Manchester City-től, és piaci értéke eléri a 40 millió eurót. A tavalyi keretből 42 millió eurós értékkel Thiago Silva emelkedett ki, akit legalábbis értékben a feltörekvő fiatal generáció pótol.

A legjobb példa erre Mattia De Sciglio, akit korábban 3 millió euróra becsültek, de a Gazzetta szerint mostanra már 20 millióra nőtt a piaci értéke. Hasonló a helyzet Stephan El Shaarawy és M’Baye Niang esetében is, míg előbbi értéke megduplázodott és immár 30 millió euró alatt esély sincs a leigazolására, addig a Caentől igazolt francia tinédzser 2 millióról 15 millióra emelte az értékét.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ugyan a keret értéke nőtt, de az “értékesebb” csapat idén rosszabbul szerepel az olasz bajnokságban, mint tavaly. A piros-feketék az előző idényben 29 forduló után 63 ponttal vezették a Serie A-t, míg most 54 ponttal a harmadik helyen állnak.

forrás: acmilan.hu