Recent comments

Friss Hírek

Conte: A Bayern felhőkarcoló, mi építési terület


Már német bajnokként mehet a Bayern München Torinóba, a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára – a bajor sztárcsapatnak kétgólos előnyt kell megőriznie az olasz listavezető „zebrák” ellen. 

Antonio Conte, a Juventus mestere saját csapatát építési területnek minősítette, a bombaerős Bayernt viszont felhőkarcolónak. Meginog-e Torinóban a „toronyház”?

„Nagyon erős az ellenfelünk, de megvan bennünk a sikeréhség és a kellően higgadt hozzáállás – meglátják, nagyon másként fogunk játszani, mint az első meccsen. Az első mérkőzés megerősítette azt, amit tudtunk – a Bayern nagyon jó csapat, a kiváló fizikumra építő stílussal. Nekünk is megmutatták, hogy esélyesek a BL-trófeára. 

Éveken át dolgoztak azért, hogy eljussanak idáig, kétszer voltak BL-döntősök a legutóbbi három BL-szezonban, és a legmagasabb szinten dolgoznak. A mi utunk sok nehéz év után csak mostanában kezdődött. Mi még építkezünk – újra kell építenünk, ami elpusztult –, és ezért látható a különbség a két csapat között. De a Bayern példáját akarjuk követni.

Ha a Bayern felhőkarcoló, mi még csak építési területnek számítunk” – kezdte sajtótájékoztatóját Antonio Conte. 

„Arról azonban meg vagyok győződve, hogy a különbség nem akkora, mint ami az első meccsen mutatkozott. Változtatni akarunk és fogunk is, a játékosaim bizonyítani akarnak. Nagyszerű ismét ilyen meccseket játszani, fel kell, hogy tüzelje a társaságot, no meg a szurkolókat is, akik mögénk állnak és hajtanak minket.

Sportszerű agresszivitást és erős koncentrációt kell mutatnunk, úgy játszani, ahogy a Bayern tette Münchenben” – tette hozzá a Juventus edzője, aki egy oldalvágást is ejtett.

„Többen is azt mondták, az idegenbeli meccs évek óta a Juve leggyengébbje volt. Hány év óta?! Másfél éve dolgozunk ezen a csapaton, és sokan nagyon hamar elfelejtik, hogy mit értünk el. Azt hiszik, minden könnyen megy majd, de a sikert sosem adják könnyen.”


forrás: NSO