Recent comments

Friss Hírek

Cagliari: Triesztbe költöznek



A végeláthatatlan stadionügy tovább folytatódik Szardínián: a csapat felmondta az Is Arenas stadionra szóló szerződést az önkormányzattal, és az idény hátralévő részében Triesztben, a Nereo Rocco stadionban lesznek a hazai meccseik. 

Amúgy is kalandosak a szárdok hazai meccsei: maradt már el, volt zárt kapuk mögött, illetve Parmában is.

Ezt a stadiont tavaly is használták már, akkor a Sant’Elia (a korábbi stadion) nem felelt meg az elvárásoknak. Ezúttal az Is Arenas körül húzódó ügy miatt költözik a csapat, ugyanis hiába építették föl nyáron az új létesítményt, egy ideje csak zárt kapus meccskete rendezhetnek ott – ezzel pedig jókora bevételtől esik el a csapat, ami a jelenlegi, nem éppen stabil pénzügyi helyzetben (ami éppen a stadionépítés miatt állt elő) fontos lenne.

Úgyhogy lépett a klub: múlt héten levelet küldtek Quartu Sant’Elena városnak (Cagliari külvárosa), hogy nem kívánják tovább használni az általuk birtokolt Is Arenast. Nyárig Triesztbe költöznek, ugyanis Massimo Cellino régóta jó kapcsolatot ápol a Triestina elnökével.

Ősztől pedig új otthon után néznek a szádok, amit egyenlőre nem lehet tudni hogy hol lesz. Persze az is lehet, hogy ezzel a lépéssel csak nyomást akarnak gyakorolni Quartu prefektusára, hogy engedélyezze a kapuk megnyitását…

Mindenesetre hétvégén az Inter ellen a trieszti Nereo Roccóban játszik a Cagliari. Érdekes, hogy pont ellenük, a névadó Nereo Rocco ugyanis pont a fekete-kékek legendás edzője.

forrás: azzurri.co.hu