Recent comments

Friss Hírek

Barbara Berlusconi: A Milan egy darabja a szívünknek


Silvio Berlusconi lánya, Barbara elmondta, nem áll szándékukban eladni a Milant, viszont szívesen kötnek szponzori és befektetői szerződéseket.

Silvio Berlusconi 1986-óta, több mint 27 éve ül a Milan tulajdonosi székében, azóta rengeteg sikert könyvelhetett el a rossonerikkel.

Az utóbbi években felmerült, hogy az olasz politikus értékesítené a Milant, és arab vagy orosz kézbe kerülne szeretett csapatunk. Ez azonban nem történt meg. Berlusconi többször is hangsúlyozta, befektetőkkel szívesen tárgyalnak, a klub viszont nem eladó.

Barbara Berlusconi, az olasz kormányfő lánya megerősítette, nem fogják eladni a csapatot.

„A Berlusconi család sohasem fog megválni a Milantól. A Milan egy darabja a szívünknek. A befektetőket és a szponzorokat szívesen fogadjuk, de ez teljesen más dolog, mintha a csapat tulajdonjogát adnánk el. Utóbbi nem fog bekövetkezni” – mondta Barbara a La Gazzetta dello Sportnak.

A Milan a tavaly nyári átigazolási időszakban rengeteg változáson ment át, távoztak a régi meghatározó játékosok, valamint a csapat két legjobbja is távozott, talán utóbbi volt az amitől a szurkolók mélységesen csalódottak voltak.

Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic távozását követően nem érkezett klasszis játékos. A januári átigazolási időszakban viszont sikerült szerződtetni az olasz válogatott Mario Balotellit, aki 8 mérkőzésen 7 gólt szerzett a bajnokságban. Emellett télen érkezett a világbajnok Zaccardo is.

„Azt hiszem, hogy a szurkolók örülnek az új játékosoknak. Szemmel látható, hogy milyen átalakuláson mentünk át a nyáron. Célunk, hogy biztos pénzügyi háttérrel legyünk sikeresek és figyelembe vesszük a pénzügyi fair playt. Elsődleges cél, hogy továbbra is a legmagasabb szintet képviseljük a világ labdarúgásában. 

Nemzetközi szinten a Milan a legsikeresebb klub és rengeteg trófeát nyertünk Európában. Tartani szeretnénk a Bajnokok Ligája szintjét, ez nem egészen azt jelenti, hogy kerüljünk be és nyerjük meg a döntőt, hanem hogy minden évben kvalifikáljuk magunkat a csoportkörbe, illetve a kiesési szakaszba. Ha ez nem valósul meg, természetesen elégedetlenek vagyunk” – fejezte be nyilatkozatát.

Mint ismert, Barbara hónapokkal ezelőtt csatlakozott a Milan igazgatóságához és azóta a hazai mérkőzéseket általában élőben tekinti meg.

A Milan jelenleg a bajnoki tabella 3. helyén áll, amely kvalifikációt jelent a következő idénybeli Bajnokok Ligája-selejtezőjébe. A negyedik helyezett Fiorentina 6 ponttal van lemaradva, míg a második Napoli 4 ponttal előzi meg a piros-feketéket.

forrás: acmilan.hu