Recent comments

Friss Hírek

Taiwo elárulta hogyan lehet legyőzni a Milant


Taye Taiwo nagy reményekkel érkezett a Milanhoz a nyár folyamán. A Marseille-től ingyen elhappolt nigériai védő ugyanakkor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a piros-feketék vezetői a januári átigazolási időszak során kölcsönadták az angol Premiershipben szereplő Queen's Park Rangersnek.
A szélső védőt a Daily Mail kérte meg a ma esti Milan-Arsenal BL nyolcaddöntő előtt, hogy elemezze az olasz bajnokcsapat játékát és annak játékosait. Nos, Taiwo kitette magáért.
Buzsáky Ákos csapattársa szerint Christian Abbiati az egyik legőrültebb tagja az olasz gárdának. Az öregedő, ám egyre jobb formát mutató kapuson kívül Taiwo minden csapatrészről és szinte minden játékosról mondott néhány érdekességet. Ignazio Abate például imád előre menni, és ez lehet az Arsenal egyik nagy esélye. A fiatal játékosról ugyanakkor megtudtuk, hogy nagyon erős és igencsak gyors, a Milan bizonyára vele készül majd a gyors angol kontrák ellen. Thiago Silva játékáról eddig is tudtuk, hogy szinte tökéletes, és ezt most Taiwo is megerősítette. Alessandro Nesta ugyanakkor már nem mai gyerek, és ez bizony futó teljesítményén is meglátszik, ahogy a nigériai jellemezte: "Nesta utál futni, de helyezkedni nagyon tud. Ha Van Persie sokat szaladgál, akkor lehet esélye, ha nem, akkor Alessandro kér egy üveg vörös bort, és rutinból lehozza a meccset." Taiwo épp riválisáról, Gianluca Zambrottáról mondta az egyik legérdekesebbet, és talán vele szemben fogalmazta meg a legkeményebb kritikát is, mondván: "ő az a srác, akit kedden és szerdán biztosan nem látsz edzésen, legfeljebb csütörtökön vagy pénteken, de biztosan a kezdőben lesz szombaton... ezt valahogy sosem voltam képes megérteni..."
A középpálya kapcsán Taiwo megjegyezte: "Aquilani gyilkos passzokra képes, de csak ha van elég helye, Angliában éppen ezért nem futott be nagy karriert, ott ugyanis nem volt ideje a mesteri átadások kivitelezéséhez." "Clarence Seedorf már mindent elért, amit csak el lehet érni, de még mindig fantasztikus játékos, tapasztalata, hozzáállása aranyat ér, és nem csak a pályán, azon kívül is. Az egyik legcsodálatosabb ember, akit valaha ismertem. Ő a Milan játékosok apja, ehhez kétség sem férhet." "Antonio Nocerino soha nem áll meg, ő különösen alkalmas lehet az angol gárda elleni ütközetre, ráadásul egyre jobb az ellenfél kapuja előtt is." Mark van Bommelről évekóta tudjuk, hogy nem egy puha srác, és ezt most Taiwo is megerősítette: "a holland a középpálya motorja, remek átadásai vannak, imád becsúszni, és jajj annak, aki vele húz ujjat. Ő bizony mosolyogva megjegyzi az illetőt, és alig várja, hogy visszaadja a faltot."
Taiwo szerint a Milan támadói közt is szinte csak erős egyéniséget találhatók: "Robinho a legjobb a világon az egy-egy elleni játékban, de sosem látsz tőle olyat, hogy 40 métert vezeti a labdát. Rossz tulajdonsága, hogy nem szereti ha nem nála van a játékszer, ugyanakkor az ő mozgékonysága aranyat érhet az angol csapat robosztus védőivel szemben".
A nigériai balhátvéd természetesen Zlatan Ibrahimovicot hagyta utoljára az elemzés során. Taiwo úgy véli, a svéd klasszis egy teljese külön "sztori": "Ibráról mindenki tudni véli, hogy egy arrogáns alak, és ez a pályán így is van, de azon kívül egy nagyon rendes srác. Robinhóhoz hasonlóan ő is gyűlöli ha nem nála van a labda, ráadásul ha nem neki passzolsz, fel kell készülnöd arra, hogy iszonyatosan le fog üvölteni. Inzaghival ellentétben ő statikus, nem mozog annyit, így még az előtt meg kell előzni, hogy hozzá érkezik a játékszer. Ugyanakkor készülj fel, ha már megszerezte a labdát, akkor csak rajta múlik, mikor veszíti el! Lehet, hogy soha!"
Taiwo azt is felvázolta, hogy melyik az az öt taktikai elem, amivel legyőzhető a Milan a San Siróban. Íme:
1. Nem szabad betömörülni, védekezni! Irány előre! Nem szoktak hozzá ahhoz, hogy saját otthonukban a kapujukhoz szögezik őket, és ezt nem is nagyon tudják kezelni.
2. Theo Walcott rohanja le Zambrottát és Nestát! Esélye sincs az olaszoknak az angol szélső gyorsaságával szemben.
3. Nestát belül is meg lehet tréfálni: nem szeret becsúszni és futni. Bátran kell próbálkozni!
4. Ha Aquilani játszik, akkor Alex Songot rá kell állítani, hogy az olasznak ne legyen egy pillanatnyi ideje sem a passzok kivitelezéséhez. Gyűlöli ezt...
5. Koscielnynek nem szabad hagynia, hogy Ibrahimovic provokálja vagy keménykedjen vele. Ha a védő meg tudja előzni őt még az előtt, hogy átvegye a labdát, nyert ügye van az Arsenalnak!
samsungsport.hu