Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Cassano még ott lehet az EB-n


Az olasz válogatott szövetségi kapitány Cesare Prandelli elmondta, hogy az Antonio Di Natale - Mario Balotelli csatárpárost szeretné tesztelni a soron következő felkészülési meccsen, de az utolsó pillanatig fenntart egy helyet Antonio Cassanonak a 2012-es kontinenstornára utazó 24 fős keretben.
A szövetségi kapitánynak változtatnia kell a megszokott taktikán és felálláson, miután két elsőszámú csatára Giuseppe Rossi és Cassano felépülése is kérdéses az EB-ig– előbbi térd, utóbbi szívműtéte miatt nem játszhat már hónapok óta.
„Megmondtam mindkettejüknek, hogy kész vagyok az utolsó pillanatig várni rájuk.” mondta Prandelli a Sky Sport Italiának.
„Hamarosan Spanyolországba utazok, hogy megnézzem, hogy áll  Pepito felépülése. Antonioval sokat beszélek és megígértem, hogy várunk rá. Még benne lehet a 24 fős keretünkben, főleg tudva, hogy mennyivel hozzájárult az Európa bajnokágra való kijutásunkhoz.”
Eközben a taktikus keresi az alternatívákat arra az esetre, ha mégsem épülne fel a két támadó, és a ’furcsa párt’ az Egyesült Államok elleni felkészülési meccsen lesz is alkalma tesztelni.
„Di Natale és Balotelli jól kiegészítik egymást. Ami Francesco Tottit illeti, őt is figyelem. Daniele De Rossinak pedig külön gratulálok, hogy sikerült megállapodnia a Romával és végül mégis Olaszországban maradt.”
Prandelli azt is megerősítette, hogy nem akar a 2014-es világbajnokságig szövetségi kapitány maradni.
„Még két év hátra van a szerződésemből, de új kihívásokra vágyom egy klubcsapatnál. Külföldön? Igen ezt a lehetőséget sem zárnám ki.”

olaszfoci.hu