Recent comments

Friss Hírek

Legyőzte a Lazio a Milant


Igazi rangadót láthattunk Rómában, hiszen az éllovas Juventus elsőszámú üldözőjeként számon tartott, a tabella második helyén álló AC Milant a negyedik Lazio fogadta. Bár a két csapat nemrégiben találkozott egymással egy Olasz Kupa-mérkőzésen, mégis ismerkedéssel kezdődött a bajnoki, mert alaposan megváltozott a két kezdő. A kötelező szakaszt egy Antonio Nocerino-fejes zárta le, amelyet könnyedén hárított Federico Marchetti, a hazaiak feléledését pedig egy Matuzalém-sárga és egy kevéssel melléguruló Hernanes-lövés jelezte.
A második negyedórára alaposan leült az iram, majd Zlatan Ibrahimovic sokadik kiváló passzát Stephan El Shaarawy már a kapus mellett is elvitte, de lövését mentették a védők. A hajrára fordulva Ibrahimovic engedte el lába alatt a labdát hatalmas helyzetben, majd a közönség elégedetlenkedése közepette az öltözőkbe vonultak a felek. Mit mondjunk, rendeztek már eseménydúsabb első félidőt is az olasz futball történelmében…
Jót tett a szünet a csapatoknak, mert kijövetelük után parázs jeleneteket láthattunk, különösen azt követően, hogy a kupamérkőzésen a Mark van Bommelt kiütő Lazio-védő, André Dias kézzel tisztázott saját 16-osán belül, de elmaradt a büntető. Pontosabban ennek csak égi formája valósult meg, mert a brazil nem sokkal később lesérült egy szabadrúgás elvégzése közben, le is kellett cserélni őt.
Igyekezett bevinni a Milan a „döntő” találatot az ekkor tipikus egygólos találkozónak kinéző mérkőzésen, Massimiliano Allegri mester még egy kettős cserét is bedobott; de a Lazio-kontrák állandó veszélyt jelentettek, kettőt is csak nagy nehezen állítottak meg közülük a vendégvédők.
A 76. percben az első szép Robinho-megmozdulás után Ibrahimovic kihagyta második ziccerét is, de még ki sem bosszankodhatta magát, vezetéshez jutott a Lazio: Tommaso Rocchi lépett át egy jobb oldali beadást úgy, hogy ezzel becsapta a Milan védelmének teljes közepét, Hernanes kapura lövése ezúttal pedig nem tévesztett célt. 
A hajrára fordulva Rocchi is betalált, végleg eldöntve ezzel a három pont sorsát.
Fontos pontokat hagyott Rómában a Milan, amelynek továbbra sem megy az olasz élcsapatok ellen, ma pedig kifejezetten fásultnak tűntek játékosai. Sokáig különösebb siker nélkül támadt a Lazio, amely két egyéni villanásból eldöntötte a találkozót, korántsem érdemtelenül.

NSO.hu