Recent comments

Friss Hírek

Coppa Italia: A kupában is legyőzte a Juve a Milánt

A Juventus nagy lépést tett a döntőbe jutás felé a labdarúgó Olasz Kupában, az elődöntő első mérkőzésén ugyanis 2–1-re nyert a Milan otthonában. A torinóiak mindkét gólját az uruguayi védő, Martín Cáceres szerezte.



A találkozó elején a Juventus birtokolta valamivel többet a labdát, kisebb helyzeteknél tovább azonban nem jutottak a vendégek. Mintegy tíz perc elteltével a hazaiak is elkezdték csipkedni magukat, Clarence Seedorf többször is próbálkozott Marco Storari kapujának bevételével – sikertelenül.
Magas színvonalról nagy jóindulattal sem beszélhetnénk az első félidővel kapcsolatban, a legaktívabb játékosnak bizonyuló Marcelo Estigarribia hiába próbálkozott rendületlenül, a kaput nem igazán sikerült eltalálnia. Így a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy Thiago Silva egy tisztázás után lent maradt a gyepen, de végül folytatni tudta a játékot.
A szünet után már élvezetesebbé vált az összecsapás, amely három gólt tartogatott. Az elsőt Martín Cáceres szerezte, aki jó érzékkel követte a Juventus 53. percben futó támadását, amely végén Marco Borriello lövése kipattant Marco Ameliáról, az uruguayi védő pedig közelről nem hibázott. 0–1
A hátrányba kerülő Milan ezután rákapcsolt, és egyre nagyobb nyomás alá helyezte a torinóiak kapuját. Ez elég hamar, a 62. percben eredményre vezetett, ekkor Stephan El Shaarawy lőtte laposan a Massimo Ambrosini által elé fejelt labdát. 1–1
Nem sokkal ezután Antonio Conte lecserélte csatárpárosát, a Del Piero, Borriello duó helyett a Quagliarella, Vucsinics kettős folytatta.
Gólt azonban nem ők, hanem Zlatan Ibrahimovic szerzett, ám mivel előtte kézzel vette át a labdát, a játékvezető érvénytelenítette a találatot.
A két csapat ezt megelőző öt mérkőzése közül egy sem végződött döntetlenre, a sorozat pedig nem szakadt meg. Erről Cáceres gondoskodott, aki a 84. percben megduplázta önmaga és csapata góljainak számát, mégpedig egy gyönyörű tekeréssel, Amelia csak nézni tudta a jobb felső sarokba vágódó labdát. 1–2
Erre már nem volt válasza a Milannak, amely így igen nehéz helyzetből várhatja a március 21-i visszavágót.
MILAN–JUVENTUS 1–2 (0–0)
Gólszerző: El Shaarawy (62.), ill. Cáceres (53., 84.)