Recent comments

Friss Hírek

Itt az idő! Fino Alla Fine!

A hét második felében jött a szomorú hír, Chiellini sérülése komolyabb a vártnál, így kénytelen kihagyni a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntőt. 


Nedved bizonyára együtt érez vele…

Felmerülhet a kérdés, milyen formációban, felállásban vág neki a csatának Allegri és gárdája így. Vajon változik a hadrend vagy szimplán Chiello helyére Ogbonna vagy Barzagli ugrik be? A Juventus közben megerősítette, hogy Andrea Barzagli 100%-os formának örvendhet ismételten.

Ennek tudatában szerkesztőségünk azon közös véleményt osztja, hogy az alábbi kezdő lenne a leginkább célszerű az este folyamán, méghozzá a 4-3-1-2-es formációban:

Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra – Vidal, Pirlo, Marchiso – Pogba – Tévez, Morata.
Chiellini kiesése nagy érvágás minden bizonnyal, kérdés, az őt helyettesíteni igyekvő Barzagli vagy Ogbonna képes lehet-e felvenni a harcot a Messi-Suarez-Neymar trióval? Ha minket kérdeznének, mi Andreanak szavaznánk bizalmat.

A középpályán fog vélhetően – mikor nem? – eldőlni a párharc, remélhetőleg mindegyik kedvencünk a legjobb formáját tudja hozni ma este. Amennyiben ez netán nem így lenne, a padról Pereyra  és Sturaro tud minőségi csereként szolgálni – Asamoah jelenlegi formájáról nem tudunk sokat. S bár a cserepad a bajnokságra elegendőnek bizonyult, valljuk be, nemzetközi viszonylatban ez lehet a Juventus egyik nagy hátránya, bizony az a pad nem olyan erős. Előre a formáját idén nem igazán találó Llorente, illetve a kölcsönben szereplő Matri cserélhető be, vagy a még zöldfülűnek számító Coman. Bár mozgása inkább statikusabb, de adott esetben mégis Fernando tűnik optimális csere megoldásnak, ismeri jól az ellenfelet, mind a spanyol bajnokságnak, mind a válogatottnak köszönhetően; fejjátéka pedig veszélyesnek is bizonyulhat még.

A Barca gyors, rövid passzos játéka elképesztően magas fokú, majd’ 95 percig tartó folyamatos koncentrációt fog igényelni, beívelésekre kevésbé kell számítani, inkább füvön folyik majd a játék. Mind fejben, mind fizikálisan is eléggé kimerítő tud ez lenni, fontos, hogy vedőink ne sárguljanak be túl korán.

Véleményünk szerint Allegri egy külön játékost fog Messire állítani, méghozzá Vidalt. Felmerülhet a kérdés, hogyan oldja meg ezt a chilei úgy, hogy még a támadásokat is segítse közben, plusz a szokásos feladat társul még ehhez ugyebár, Pirlo segítése védekezés terén. A Pogba – Marchiso – Vidal hármasra elképesztően nehéz feladat vár, az fix.

Pirlo filléres passzaira rendkívülien nagy szükség van, a vélhetően védekezésre berendezkedő – ahogyan a Real Madrid ellen is – Juventus esetleges sikerének kulcsa a gyors kontrajáték lehet. Mind Tevez, mind Morata elképesztően gyors, hozzájuk tud társulni ellentámadásoknál a középpálya néhány tagja, de főleg Pogba. Kérdés még ide kapcsolódóan, mennyire tolódik fel a spanyolok védelme.

Egy biztos, hatalmas taktikai csata is várható az este folyamán; bízunk Allegriben, korábban már megcsinálta a Milannal! S bár fogadóirodák és a focit szeretők többsége szerint nem az olaszok a párharc esélyesei, egy mérkőzés során bármi előfordulhat. 

Reméljük, 2010 után ismét olasz csapatnak adatik meg elhódítani a klubfutball legnívósabb díját! #finoallafine

forrás: azzurri.co.hu