Recent comments

Friss Hírek

Iksz a horvát–olasz

Döntetlennel (1–1) ért véget Horvátország és Olaszország péntek esti rangadója a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének H-csoportjában.


Nézők nélkül, zárt kapuk mögött fogadta Eb-selejtezőn Horvátország Olaszországot. 

A hazaiak jó játékot és győzelmet ígértek, az olaszok meg szokás szerint nem ígértek semmit. A horvátok jól nekiugrottak ellenfelüknek, mintha csak fel akarnák falni őket vacsorára. Nem is kellett sokáig várni a helyzetekre, amelyeknek egyike után Srnával szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Mandzukic végezte el a tizenegyest, de helyezetlen, gyenge lövését Buffon kifogta!

Még jószerével ki sem örülhették magukat az olaszok, máris úgy tűnt, vezetést szereznek. El Shaarawy talált a horvát kapuba, de a bíró lest jelzett. Legalább öten kérték ezt számon az angol Atkinsontól, közben pedig már rohantak a horvátok az olasz kapu felé. És amíg Pirlóék reklamáltak, Mandzukic megszerezte a vezetést. 1–0

A gól után a horvátok megnyugodtak, talán túlságosan is, mert egyre inkább magára talált Olaszország, és lövésekkel jelezte, hogy volna itt keresnivalója. De hogy valóban lett is, azt Mandzukicnak köszönhette a vendégcsapat, mivel beleütött a tizenhatoson belül egy beadásba. A tizenegyest Candreva váltotta gólra a 36. percben. 1–1

A jó iramú, izgalmas első félidő után pedig jött egy rémisztően unalmas második, hiszen mindkét csapatnak tökéletesen megfelelő volt a döntetlen. Lényegében eljátszották a milánói meccs forgatókönyvét, ott is egy-egy gól született az első félidőben, utána meg... Még Srna tett meg mindent, hogy kiállítsák. Ez végül sikerült neki.

De mivel a norvégok nem tudtak nyerni Azerbajdzsán ellen, végül is igazuk is volt, hogy nem törték magukat. Jön a nyár, boldogan nyaralhatnak az olaszok és a horvátok is, valószínűleg kijutnak az Eb-re.

H-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Horvátország–Olaszország 1–1 (1–1)
Gólszerző: Mandzukic (11.), ill. Candreva (36. – 11-esből)
Kiállítva: Srna (90.)


forrás: NSO