Recent comments

Friss Hírek

Öt mérkőzés biztosan el lett adva…

Újabb fejlemény a másodosztályú csapat ügyében.


Mint ismeretes, a Serie B-be tartozó és tavaly idényben 15. helyen végző dél-olasz együttes szolgáltatta az olasz futball újabb bunda botrányát.

Ebben  gyanúsítják a szicíliai klub elnökét, Antonio Pulvirentit, és további hat személyt, hogy mérkőzéseket befolyásoltak a tavalyi szezonban.

Itáliai hírügynökségek beszámolója alapján megtudtuk, hogy az olasz hatóságok közölték, őrizetbe vették a Catania elnökét, az elnököt, a klub menedzsert, és a tulajdonosokat. Azzal vádolva őket, hogy pénzért cserébe mérkőzéseket manipuláltak.

Az argentín kolóniáiról is híres csapat 2014-ben búcsúzott az olasz első osztály küzdelmeitől, tavaly pedig a másodosztály középmezőnyében végzett. A gárda ötmeccses győzelmi sorozattal is büszkélkedhetett az idény során, de aztán visszaesett, és utolsó öt fellépésén csak két(!) pontot szerzett.

Giovanni Salvi, cataniai ügyész tájékoztatása szerint Pulvirenti bevallotta a kihallgatások során, hogy öt találkozót eladott. A kihallgatás végén az utolsó szó jogán a sáros presidente elmondta, hogy azért tette, hogy megmentse szeretett csapatát. De azt tagadta, hogy fogadott is volna a találkozókra. (amit mondjuk nehezen hihető dolognak tartunk-a szerk.)

Állítólag 100 ezer euró volt az alsó hangon az ára az eladott meccseknek.

Egy Avellino elleni gyanús mérkőzésről azonban nem esett szó. Képbe kerültek a Varese, Trapiani, Latina, Ternana és Livorni elleni tavaszi találkozók.

A Cosenzában tartott kihallgatáson egyedül csak Pulviretti élt panasszal a nyomozó bíró, Fabio Di Giacomo állításai ellen, a többi gyanúsított nem élt ezzel a lehetőségével. Pablo Cosentino a Catania vezérigazgatója elmondta, hogy nem ért egyet az elnök állításaival, amelyek megalapozatlanok.

A mostani botrányban egyelőre biztosan csak a Catania szerepe bizonyított, folytatás következik…

forrás: azzurri.co.hu