Recent comments

Friss Hírek

Pár érdekesség az új mesterről

Már nyugodtan leírhatjuk, Maurizio Sarri a Napoli új vezetőedzője.


Megközelítés kérdése, hogy milyen lépésnek ítéljük Aurelio De Laurentiis választását.


A Napoli elnöke ugyanis – azt követően, hogy lemaradt Sinisa Mihajlovicról, és a Sevillás Unay Emery is határozott nemmel felelt a megkeresésére – az Empolitól hozott edzőt. Igen, az Empolitól.
Elsőre meglepőnek is tűnhet a választás, de Sarri tényleg jó munkát végzett az előző idényben.
Különben fel sem vetődhetett volna a neve.


Következzen pár érdekesség a nápolyi csapat új szakvezetőjéről, melyekkel talán sokan még nem találkoztak.


1. Anti social
Rudi Garciával vagy Massimiliano Allegrivel ellentétben, nincs jelen a közösségi médiában. Ő igazi régi stílusú edző.


2. A türelem mintaképe
Kivárta a sorát, ugyanis 1990 óta edzősködik. Tizenöt év kellett ahhoz, hogy megkeresse egy igazi sztárcsapat. Egy Arezzo környéki amatőr együttesnél, a Stiánál kezdte pályafutását, majd a volt a Faellese, a Cavriglia, az Antella, a Valdema, a Tegoleto és a Sansovino edzője is.


3. Forza Napoli!
Sarri egy darukezelő munkás fiaként Nápolyban (Bagnoli kerületben) született. Gyerekként természetesen nagy Napoli szurkoló volt.


4. Semmi foci
…legalábbis profiként. Elődje Rafa Benítez a Real Madrid utánpótlásában is megfordult, de egy térdsérülés miatt 25 évesen befejezte a pályafutását. Persze nem kell komoly játékosmúlt ahhoz, hogy valaki jó szakvezető legyen. A legjobb példa erre talán Jose Mourinho.


5. Pontrúgások, pontrúgások
Sarri megszállottja a rögzített játékhelyzeteknek. Mikor még a Sansovino szakvezetője volt, tartotta magát a pletyka, hogy csapata 33 különböző figurát ismer. Az edzéseken még drónokat is szokott használni.

 
6. Cigi
Zdenek Zemanhoz hasonlóan, óriási dohányos.


7. Pizza
Még az Empoli edzőjeként az egyik bajnoki kezdete előtt 10 perccel, pizzát etetett a játékosaival. Kis mennyiségben persze, hogy a labdarúgói több energiával lépjenek pályára.


8. Munka
Mielőtt a Pescaráshoz került, a Montepaschi banknál dolgozott menedzserként, és kizárólag esténként vezetett edzéseket. Csak akkor mondott fel, amikor a Serie B-ben szereplő klubtól kapott munkát. Ötvenhat évesen pedig bemutatkozhatott a Serie A-ban.


9. Babona
Kínosan figyel a részletekre, mivel nagyon babonás. A kispadra mindig sötét ruhában ül le. Szerinte a fekete szín szerencsét hoz.


10. Könyvek
Imád olvasni, Bukowski, Fante, és Vargas Llos könyvei a nagy kedvencei.


forrás: hosszabbitas.hu