Recent comments

Friss Hírek

Martínez 35 millióért érkezik

Jackson Martínez, a Porto támadója elfogadta a Milan ajánlatát és a piros-feketéknél folytatja pályafutását.


Rodrigo Ely visszatérését leszámítva Martínez a klub első komoly szerzeménye a nyári átigazolási időszakban. A megállapodást a klub hivatalos csatornája, a MilanChannel és a Porto elnöke is megerősítette.

Adriano Galliani portugáliai útja tehát sikeresnek tekinthető, hiszen egy bombaüzletet hozott tető alá. A Milan 35 millió eurót fizet a kolumbiai játékosért és az összeget 60 napon belül kell utalni. Martínez várhatólag egy négy éves szerződést fog aláírni és 4 millió eurót kereshet évente.

Eközben kiderült az is, hogy a két manchesteri csapat jelentősen jobb szerződést tett Martínez elé, aki inkább a Milan gyengébb szerződését preferálta a klub projektje miatt. Martínez a klub történetének 3. legdrágább igazolása Rui Costa (43 millió euró) és Inzaghi (38 millió euró) után.

A Porto elnöke, Pinao Da Costa is megerősítette az átigazolást.

“Jackson már a nyári szünet előtt jelezte, hogy távozni szeretne. Úgy gondolom, hogy most volt a megfelelő alkalom a váltásra, nem gördítettem akadályt a távozása elé, szabadon választhatta meg az új csapatát. 

A 35 millió eurós árból nem engedhettünk, hiszen a Porto, a játékos és a menedzsere közösen írta alá ezt az összeget, mint kivásárlási záradék. Úgy gondoljuk, hogy ez az összeg valóban tükrözi az értékét. A Milan megállapodott a Portóval az összegben. Jackson is a Milant választotta. Ez teljes mértékben az ő döntése volt. Azt szerettük volna, ha boldog lesz. Sok sikert kívánunk neki.”

A 28 esztendős csatár jelenleg Kolumbiával a Copa Americán van, így az orvosi vizsgálatra és az aláírásra Chilében fog sor kerülni.



forrás: acmilan.hu