Recent comments

Friss Hírek

Továbbra is Gasperinivel szárnyalnának a griffek

Olaszország legrégebbi egyesülete, az 1893-ban alapított Genoa hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a gárda szakvezetője, Gian Piero Gasperini 2017-ig meghosszabbította szerződését.


A nemrég befejeződött idényben az Európa Liga.indulást érő hatodik helyen zárt a 122 éves egyesület, ám ennek ellenére nem mutathatja meg magát a nemzetközi porondon, miután nem kapott európai licencet. Azonban ez sem szegte kedvét Enrico Preziosi klubelnöknek, aki rendkívüli elégedettségének hangot adva 2017-ig, újabb egy éves opcióval meghosszabbította Gasperini szerződését.

Az 57 éves szakember 2013 szeptemberében Fabio Liveranit váltotta a Genoa kispadján, amellyel második korszakát kezdte meg a griffek mestereként, hiszen 2006 és 2010 között dolgozott már Genovában, méghozzá nem is rosszul: előbb feljuttatta a gárdát az első osztályba, majd a Diego Milito és Thiago Motta fémjelezte együttessel a 2008/2009-es szezonban az ötödik helyen végeztek, ami hosszú évek óta a csapat legjobb szereplésének számított. A 2010/2011-es szezont azonban pocsékul kezdték a genovaiak, 10 meccsen csupán 11 pontot szereztek, így Gasperininek még novemberben távoznia kellett.


forrás: digisport.hu