Recent comments

Friss Hírek

Darmian, Allan és Saponara is a bevásárlólistán

Az aktívan erősítő Juventus és Inter, valamint a figyelmet kevés tényleges igazolással, de számos pletykával felhívó Roma és Milan mellett eddig meglehetősen kevés szó esett a mercato kapcsán a Napoliról, a déliek legfőképpen edzőcseréjükkel kerültek eddig a középpontba.


Úgy tűnik azonban, hogy Maurizio Sarri elérkezettnek látja az időt újdonsült csapata megerősítésére, ennek érdekében pedig egészen tetszetős bevásárlólistát írt össze De Laurentiis elnök úrnak.

Sarri mester több posztra is erősítene, a prioritást pedig az évek óta gyenge pontnak számító védelem jelentheti. Hallhattunk arról is, hogy a tréner korábbi Empoli-játékosaival, a Rugani-Tonelli kettőssel erősítene, ezek mindenesetre nagyon erősen pletykának tűnnek egyelőre. Sokkal reálisabb viszont az olasz válogatott szélsővédője iránti érdeklődés, Matteo Darmian ugyanis szinte garantáltan klubot vált idén nyáron. A védelem jobb és bal oldalán is bevethető 25 éves játékos rendkívül keresett lett az elmúlt egy évben, a Napolin kívül több olasz és külföldi élcsapat is szívesen látná őt, de jelen pillanatban a kékek érdeklődése tűnik a legkomolyabbnak. A Toro hajlik is az üzletre, de alaposan megkérnék szélsőjük árát: vagy a korábban említett 20 milliót, vagy Zapatát, El Kaddouri teljes játékjogát, na és persze némi pénzt kérnének, miközben a Napoli inkább Jorginho bevonásával csökkentené a vételárat. Amennyiben nem sikerül Darmian megszerzése, Sime Vrsaljko jelentheti a B verziót.

De nem csak védőt igazolna a Napoli, Sarri a középpálya két pontján is frissítéseket szeretne. Logikus lépés lehet a középpályás védekezés megerősítése, hiszen Gargano távozása mellett Inler esetleges Törökországba igazolása sem kizárt, ráadásul David Lopez iránt is vannak érdeklődők. A Gazzetta úgy tudja, Sarri legfőbb kiszemeltje erre a posztra nem más, mint az Udinesével remek szezont futó Allan, aki kiemelkedő védekező munkájával számos csapat érdeklődését felkeltette az elmúlt szezonban.

És hogy még egy poszttal előrébb tekintsünk: a hírek immár napok óta huzamosan arról szólnak, hogy az Empolinál kiválóan működő Sarri-Saponara páros Nápolyban állhat össze újra, a rendkívül tehetséges irányítót ugyanis mindenképpen szeretné új csapata mezében látni jövőre a tréner. A 23 esztendős játékmester megszerzéséért hajlandó is minden követ megmozgatni a csapat vezetése, egész pontosan 13-15 millió euró közötti összeggel próbálhatják megnyerni az Empoli beleegyezését. 

Bonyolíthatja ugyanakkor az ügyet, hogy a hírek szerint a Juventus is lecsapna Riccardo aláírására, és bár a Zebrák valamivel kevesebbet fizetnének, egy évre még az Empolinál hagynák kölcsönben a középpályást, ami csábító feltétel lehet a kiscsapat számára.

forrás: azzurri.co.hu